Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR'İN KURTULUŞU KUTLANDI
İZMİR'İN KURTULUŞU KUTLANDI
Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinlikleri için dünkü atışmaların üzerine yeniden bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ve ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gergin bir atmosferde buluştu.
9 Eylül 2017, 20:45

 

Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinlikleri için dünkü atışmaların üzerine yeniden bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ve ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gergin bir atmosferde buluştu.

Böylesi bir güne kutlama etkinliklerinden ziyade, meydanda karşılıklı olarak atılan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir gün önce İZBAN Selçuk istasyonun açılışı sırasındaki protestolar nedeniyle töreni terk etmesinin ardından, Konak Meydanı’ndaki törende Başbakan Binali Yıldırım ile tekrar bir araya geldi.  Ancak bu buluşma öncesinde meydanda yaşanan gerginlik büyümeden önlendi.
 
Konak Meydanı’na tören için gelen kalabalık arasında öne çıkan iki grup bir anda dün yaşanan protestolar üzerinden sloganlar atmaya başladı. Bir taraf “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” derken, diğer taraf da “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan atmaya başladı.
 
Polisin ve milletvekillerinin araya girerek güçlükle son erdirdiği  gerilim kavga çıkmadan yatıştı. 
 
image
 
TÖRENLER GERGİN BAŞLADI
 
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül törenleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Zafer Yürüyüşü’ düzenlendi. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları başta olmak üzere binlerce İzmirli, saat 09.00’da Basmane’de buluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu poster, yüzlerce İzmirli tarafından ellerde taşındı.
 
Bu iki büyük bayrak ve posterin yanı sıra yürüyüşe katılanlar ayrıca Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre köylerden gelen çiftçilerin taktığı poşuyla yürüdü. Anafartalar Caddesi, İkiçeşmelik Caddesi, Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yüründü. Yol boyunca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atıldı. Yer yer İzmir Marşı söylendi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR