Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYATA ŞAMAN FESTİVALİ YAPILDI
AYATA ŞAMAN FESTİVALİ YAPILDI
Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde 2-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ayata Festivali, Şamanizm ve Tangrizim inancını taşıyan yerli ve yabancı yüzlerce turisti buluşturdu.
28 Ağustos 2017, 17:13

 

Köyceğiz’deki Ağla Mahallesi’nde denizden 2 bin 294 yükseklikte bulunan Gökçeova Göleti’nde başlayan Ayata Festivali’ne, dünyanın birçok yerinde Şamanizm ve Tangrizim inancını taşıyan yüzlerce turist katıldı.

Ayata Festivali başladı

Gökçeova Göleti çevresinde hazırlıklarını tamamlayan organizasyon şirketi, dünyanın tanınmış DJ’leri Arjuna, Blisargon Demogorgon, Caveman, Fobi, Mindsphere, Minimal Criminal, Onkel Dunkel ve Para Halu’yu festivale davet etti. Ayata Festivali, Hindistan, İran, Almanya, Amerika, Fransa, İtalya, Yunanistan, Belçika, Avusturya ve birçok ülkeden 3 bin kişinin katılımı ile başladı.

Ayata Festivali başladı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Geçen yıl festivalin ardından Gökçeova Göleti’nde, ODTÜ öğrencisi Veysel Çavğan’ın (30) cesedinin bulunması üzerine bu yıl Köyceğiz Jandarma Komutanlığı, güvenlik önlemlerini arttırdı. Festival alanınına gelen konukların kimlik kontrolleri yapılırken, aramalarda yaklaşık 200 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edilirken zanlılardan 6’sı savcılıkça yapılan sorgulamaları sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1 kişi de uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan tutuklandı.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, bu yıl can güvenliğini sağlamak ve herhangibir olumsuzluk yaşanmaması için Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin gerekli önlemleri aldığını belirterek "Temennimiz festivalin huzur içinde olaysız geçmesidir" dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR