Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FEYAZ BERKER'E VEDA
FEYAZ BERKER'E VEDA
Türkiye sanayisinin öncülerinden, TÜSİAD ve Tekfen Holding’in kurucularından Feyyaz Berker, son yolculuğuna uğurlandı.
24 Ağustos 2017, 16:39
 
TÜSİAD’ın kurucu Başkanı efsane iş adamı Feyyaz Berker son yolculuğuna uğurlanıyor. Sabah saatlerinde Tekfen’in Ulus’taki merkez binasında Berker için bir anma töreni düzenlendi.
 
Feyyaz Berker için 24 Ağustos Perşembe günü Tekfen Holding’in Ulus’taki merkezinde Tekfen çalışanlarının katılımıyla bir anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Tekfen Holding kurucularından Ali Nihat Gökyiğit, “Sevgili Feyyaz kardeşim bu kapıdan yıllarca büyük bir şevkle girmişti, şimdi büyük bir teessürle aynı kapıdan yolcu ediyoruz. Feyyaz deyince akla uzlaşı, girişim ve liderlik gelir. İş hayatımızda olsun sosyal sorumluluk alanında olsun benimsediği yeni bir proje gündeme gelince, hemen sahiplenir, inisiyatif alır onunla yatar onunla kalkardı. Hiç şüphesiz ailesi için en büyük kayıp. Onun yokluğuna dayanmak bir kişi için de çok çok zor. O da 77 yıl boyunca okul ve yol arkadaşlığı yaptığı bendeniz.” şeklinde konuştu.
 
Salı günü 92 yaşında yaşlılığa bağlı sebeplerden vefat eden duayen iş adamının naaşı Tekfen Holding'in Ulus'taki merkezinde düzenlenen anma programının ardından Bebek Camii'ne getirildi.
 
“KUVVETİYLE BÜTÜN SANAYİ TOPLUMU ARKASINA TOPLAYABİLDİ VE LİDERLİK YAPTI”
 
Cenaze törenine katılan İnan Kıraç, “Çok büyük bir adamdı. TÜSİAD başkanlığı süresinde hem dürüstlüğü, hem gücü hem de kuvvetiyle bütün sanayi toplumu arkasına toplayabildi ve liderlik yaptı. O devrede Türkiye’yi bir yerlere getirdi. Öyle bir kişimiz bugün yok” dedi.
Törene katılan isimler arasında Rona Yırcalı  da yer aldı.
 
image 
Kırcalı kısa bir açıklama yaparak, “Feyyaz ağabey bizim çok sevdiğimiz büyüğümüzdü. Gerek kolejden, bilhassa Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu kurucusu olarak beraber çalışma imkanı buldum. Türk- Amerikan münasebetlerine çok önemli girdileri olmuştur. DEİK’e de, TÜSAD’a da çok katkıları oldu. Önemli bir büyüğümüzü, iyi bir insanı kaybettiğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 
Feyyaz Berker'in eşi Alev Berker, kızları Şebnem ve Meltem Berker, Feyyaz Berker'in 77 yıllık iş ve okul arkadaşı Ali Nihat Gökyiğit ve Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin taziyeleri kabul etti. Aralarında Ali Koç, Ali Gürsoy, Afet Karacan, Arzuhan Doğan, Bülent Eczacıbaşı, Can Kıraç, Caroline Koç, Cem Hakko, Çiğdem Simavi, Dalia Garih, Dilek Hanif, Güler Sabancı, Hüseyin Bayraktar, İnan Kıraç, İzzet Garih, Mehmet Ali Yalçındağ, Moris Kohen, Murat Hazinedar, Murat Özyeğin, Mustafa Tabiloğlu, Serra Tokar, Şule Zorlu Cümbüş, Yüksel Behlil, Zeynep Çarmıklı gibi iş ve cemiyet dünyasında da isimlerin bulunduğu törenin ardından Bebek Camii’nde kılınan öğle namazını müteakiben Berker’in naaşı Aşiyan Mezarlığı’nda defnedildi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR