Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK ÖĞRETMENE BÜYÜK CEZA
TÜRK ÖĞRETMENE BÜYÜK CEZA
2012'de başta ABD ve Türkiye olmak üzere dünya basınının gündemine gelen Türk öğretmen Erin Sayar, yıllar sonra dünya kamuoyunun karşısına çıktı. Çocuğun ailesinin açtığı davanın duruşmalarına katılmayan Sayar, hakimi kızdırınca 750.000 dolar ceza aldı.
24 Ağustos 2017, 16:30
 
 
Öğrencisiyle birlikte olan öğretmen haberlerine artık alıştığımız ABD, 2012’de Erin Sayar ve 16 yaşındaki öğrencisi Kevin Eng arasındaki cinsel ilişkiyi Dünya kamuoyuna sunmuştu.
 
Evli ve bir çocuk annesi olan Sayar, Eng ile en az 3 kez sınıfta cinsel ilişkiye girmişti. Bu sırada okul takımıyla antrenmanda olması gerekirken seks yapan Eng’in Sayar ile genç kadının otomobilinde de birlikte olduğu ortaya çıkmıştı.  
 
           image
 
Bu seks skandalı ise Eng’in kıskanç kız arkadaşının genç öğrencinin Facebook hesabına girip yazışmalarını bulmasıyla ifşa olmuştu. Soruşturma o dönemde derinleşince Eng, genç öğretmenin mahrem yerlerindeki denizkızı dövmesini tasvir etmiş ve cinsel ilişkiye girdiğini kabul etmişti.
 
Eng’in annesi o dönemde okula dava açmış fakat 10 milyon dolarlık dava geçtiğimiz yıl düşmüştü. Fakat bu tür olaylarda yüklü miktarlarda tazminat kazanabilen aileler gibi Eng’in ailesi de davayı genişletti ve Sayar’a dava açıldı. Son 5 yılda birçok duruşma olmasına rağmen Sayar bunlardan hiçbirine katılmadı veya katılmayacağına dair bir dilekçe göndermedi.
    image
 
                    Kevin Eng (ortadaki) ailesiyle birlikte.
 
Son 5 yılda bir sonuç alınamamasının ardından Brooklyn Yüksek Mahkemesi, Sayar’a ceza verdi. Sayar’ın gelmemesinden öfkelenen hakim bütün masrafları Sayar’ın ödemesine hükmetti. Hakim Sayar’ın, 750.000 dolar ödemesine karar verdi.
 
Bu gelişme sonrasında Eng’in avukatı Bruce Baron New York Post’a konuştu.
Gazeteye konuşan Eng’in avukatı Bruce Baron, “Karşılaştığımız bu zarara hiçbir yanıt verilmemesi sonrasında verilen bu ceza önemli bir mesaj oldu dedi. Bir açıklama yapan Sayar, ceza hakkında bir bilgisi olmadığını söylerken, duruşmalardan da haberdar olmadığını vurguladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR