Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POLİS GÖLGESİNDE 1 MAYIS KUTLAMALARI
POLİS GÖLGESİNDE 1 MAYIS KUTLAMALARI
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda yasaklanan Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. Taksim, Beşiktaş ve Gayrettepe'te 105 kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs 2017, 14:50

 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda yasaklanan Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. Taksim, Beşiktaş ve Gayrettepe'te 105 kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının merkezi Bakırköy'de etkinlikler yapıldı başladı.

image

BAKIRKÖY Halk Pazarı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamasında alan doldu. İki ayrı koldan kortejler halinde alana yürüyen katılımcılar 200 metre aralıklarla kurulan 3 ayrı noktada üzerleri aranarak içeri alındı. Saat 13:00'de başlayacağı duyurulan kutlama programı yoğun katılım nedeniyle 1 saat gecikmeyle başladı.

image

Halk pazarında toplanan binlerce kişi 1 Mayıs coşkusunu yaşadı.Kalabalığın toplanması öncesinde alan çevresinde gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında polis havaya ateş açtı.

Kutlamalara tekerlekli sandalyesiyle gelen ve Bakırköy’de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yunus Paçin, “Bu bizim bayramımız zaten bende işçi sayılırım ne kadar engelli olsam da işçiyim sonuçta geçimimizi böyle sağlıyoruz. Bu bizim bayramımız bizim hakkımız. Şu anda kansere dönüşür gibi hastalığım var, ciğerlerle ilgili bunlara rağmen buraya geldim. Bu engel değil, yeter ki kalpten olsun buna herkes inansın yeterli yani” dedi. 
 
“Engel insanın kafasındadır, engel tanımıyorum” 
 
1 Mayıs kutlamaları için Bakırköy’e gelen görme engelli Tahsin Erbaş, “Çok güzel bir gün olmasını emeğin kazanmasını istiyorum. Engel insanın kafasındadır onun için engel tanımıyorum” şeklinde konuştu.
 
Taksim Meydanı'nı çevreleyen demir bariyerlere gelen 2 kadın üzerinde , “Mücadele Birliği. Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak" yazan pankart açtı,Eylemci kadınlara ilk olarak trafik polisleri müdahale etti,Gözaltına alınan kadınlar polis aracına bindirilip götürüldü.
 
BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE
 
Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen yaklaşık 30 kişilik HKP'li grup, polisin müdahalesinin ardından gözaltına alındı.
Beşiktaş Barbaros Bulvarı'na gelen Halkın Kurtuluş Partisi'ne üye yaklaşık 30 kişilik grup Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.
Polis ekipleri Beşiktaş Meydanı'nda grubun önünü kesti.Polis ekipleri gruba müdahale etti. Grup üyeleri tek tek gözaltına alınırken arbede yaşandı.Gözaltına alınanlar daha sonra çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.
 
. İstanbul Kriz Masası, Taksim’e yürüdüğü için gözaltına alınanların sayısına ilişkin açıklama yaptı. Saat 12.30 itibariyle İstiklal Caddesi, Talimhane, Beşiktaş, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Okmeydanı’nda 105 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, gözaltıların bir kısmının polis merkezlerine götürüldüğü bir kısmının da araçlarda bekletildiği ifade edildi.
 
İstanbul'da uçuş yasağı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle İstanbul’da bazı bölgelerde görevli olmayan devlet hava araçları ile görerek uçuş yapan helikopterler gibi sivil hava araçlarının uçuş yapması bugün 20.30'a kadar yasaklandı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR