Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATATÜRK'TEN NEFRET EDEN O KAFA
ATATÜRK'TEN NEFRET EDEN O KAFA
Bilecik'te üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta Atatürk fotoğrafının kaldırılıp yerine 2'nci Abdülhamid'in fotoğrafının konulmasına öğrenciler tepki gösterdi.Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumu müdürü İsmail Şen'in iddialara göre Atatürk'ün resimini görmeye tahammül edemediği yönünde.
26 Nisan 2017, 20:54

 

Hürriyet Mahallesi’ndeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunun girişindeki ‘Türk Büyükleri’nin bulunduğu duvarda Atatürk’ün fotoğrafı yerine 34’üncü Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamit’in fotoğrafının konulması bazı öğrencilerin tepkisiyle karşılandı. Öğrenciler, duvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2’nci Abdülhamid, Mevlana’nın, 2’nci Mahmut, Mehmet Çelebi, 1’nci Beyazıt ve 1’inci Murat’ın fotoğraflarının yer aldığını belirterek, ‘Burada Atatürk’ün de fotoğrafı vardı. Onu kaldırıp yerine 2’nci Abdülhamit’in fotoğrafını koydular’ dedi.

image

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, yurda ayrı bir Atatürk Köşesi yapıldığını söyledi. Türk büyüklerinin olduğu yerdeki Atatürk fotoğrafının da yıpranması nedeniyle kaldırıldığını ifade etti fakat inandırıcı olmadı.

İsmail Şen ‘Yurttaki görevli arkadaşlar buradaki Türk büyüklerine yönelik bir resim çalışması yapalım diye bize bir teklif getirdiler. Biz de ‘Tamam, bir hazırlık yapın’ dedik ,yalanına sarılan yaptırdığı uygulamanın altında ezildi ve yüreklice evet kaldırttım diyemedi. 

image

Komik mazeret nefretini saklayamadı

Duvardaki bazı yıpranmıştı. Atatürk fotoğrafının da kenarları yırtılmış ve deforme olmuştu. Bu nedenle Atatürk fotoğrafı kaldırıldı ve biz yurda Atatürk Köşesi yapalım dedik. Atatürk ile ilgili ayrı bir köşe yaptık. Bizim nazarımızda Atatürk’ün yeri çok daha farklıdır.  Türk büyüklerini bulunduğu yerin düzenlemesi devam ediyor. Orada yıpranmış olan yenisiyle değiştirilecek.’dedi

DHA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR