Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA POLİSİNDEN ÇİRKİN TAVIR
HOLLANDA POLİSİNDEN ÇİRKİN TAVIR
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulduğunu belirterek, kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi.
11 Mart 2017, 20:40

 

Hollanda polisi, Rotterdam yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda mola verdikleri sırada bakanlık konvoyundaki bir araç ile içinde Anadolu Ajansı ve TRT ekibinin bulunduğu aracın etrafını sardı. Polis araçta bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

“HOLLANDA’YI HEMEN TERK EDİN”

AA’nın haberine göre, yaklaşık bir saat sorguya tabi tutulan Türk gazeteciler ve bakanlık konvoyundaki yetkililerden bir an önce Hollanda’yı terk ederek Almanya’ya dönmeleri istendi.

POLİS YAKALADIĞINI SINIR DIŞI EDİYOR

TRT Haber’den  Yusuf Ziya Çataklı, konuyla ilgili canlı yayında bilgi verdi.
Bakan Kaya’yı takip eden konvoydaki iki aracın polis tarafından durdurulduğunu ve araçta bulunanların hemen “istenmeyen kişi” ilan edilerek  Almanya’ya sınırdışı edildiğini belirten Çataklı, kendisinin de bulunduğu bir aracın içindekilerin Hollandalı sanıldıkları için Rotterdam’a doğru geçebildiklerini söyledi.

Ancak  Hollanda’ya karadan girmeye çalışan gazeteciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve bazı bakanlık çalışanları sınır dışı edildi. Araçlar, Hollanda polisinin konturolünde ülke dışına çıkarılıyor.

TÜRKLERİN MAHALLESİ ABLUKAYA ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Hollanda’da yaşayan Türklerin dışarıya çıkmaması için polisler tarafından ablukaya alındığını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, TRT Haber canlı yayınında çok önemli açıklamalarda bulundu. Çevik yaptıkğı açıklmada, Hollanda’da Türklerin yaşadığı mahallerlerin polis tarafından ablukaya alındığı ve Türklerin dışarıya çıkmaması için baskı uygulandığını açıkladı. Evlerinden çıkan Türkler Rotterdam konsolosluğu önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR