Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL'DA HELİKOPTER FACİASI
İSTANBUL'DA HELİKOPTER FACİASI
İstanbul Büyükçekmece Beylikdüzü bölgesinde Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky helikopter yoğun sis nedeni ile düştü 5 ölü. Helikopterde Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus misafirinin öldüğü belirtildi
10 Mart 2017, 09:40
 
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü.
 
Beylikdüzü'nde düşen helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi
 
Düşerek paçalara ayrılan ve yanan Helikopterin  Eczacıbaşı bünyesinde olduğu  kaptan pilotunu Alaattin Nacar olduğu belirtildi.
 
image
 
Helikopterde Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen bulunuyordu. 
 
Tüyap Beylikdüzü yanındaki dev  kuleye çarpıp düştüğü iddia edilen helikopterin içinde toplam 7 kişi olduğu belirtildi. Helikopterin içinde 1996 yılından buyana Eczacıbaşı grubunda çalışan ve  Vitra'nın Rusya Genel Müdürü olan Salim Özen bulunuyordu.
 
Helikopterin Rusyadan gelen misafirlere Eczacıbaşı Vitra'nın Bozhöyük tesislerine gitmek için Atatürk Havalimanından kalktığı öğrenildi.
 
image
 
Kazaya sebep olan yoğun sis nedeni ile pilotun kuleyi görmeyip çarptığı ve en az 5 kişinin hayatını kaybettiği yönünde.Ölen 4 kişinin Rus vatandaşı olduğu yönünde bilgilere ulaşıldı.
 
Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün olay yerine ilk gelen isim oldu.İlk resmi açıklama Başkan Akgün'den geldi.
 
Akgün, şu ana kadar 5 kişinin öldüğünü ve ölen  4 kişinin Rus vatandaşı olduğu yönünde.
İstanbul valisi Vasip Şahin'de yaptığı açıklama ile 5 ölü olduğunu onayladı. Şu ana kadar 2 kişi ile bilgiye ulaşılamadı ,kazaya neyin sebep olduğu halen resmi olarak açıklanmadı
 
Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri; Salim Özen, Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga
 
Helikopterin parçaları caddenin on metre yanına düşmesi ,yoğun araç trafiği olan bölgede can kaybını azalttı.
 
Beylikdüzü'nde düşen helikopter nedeniyle D100 ( E5 ) karayolu trafiğe kapandı
 
Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere geler Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı.
Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi.
 
Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.
 
image
 
ECZACIBAŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
 
Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan Sikorsky S76 C++ tipi helikopter, 10 Mart 2017 tarihinde saat 11.20’de Bozüyük’e gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Büyükçekmece yakınlarında düşmüştür. Helikopterde bulunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirlerimiz Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin olarak yetkili birimlerin incelemeleri sürmektedir.
 
Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.
 
ECZACIBAŞI GRUBU HELİKOPTER KİRALAMASI YAPIYORDU
 
Eczacıbaşı Gurubu, düşen helikopterle ilgili internet sayfasında şu bilgileri veriyor: " Eczacıbaşı Havacılık A.Ş. helikopter kiralama hizmeti veriyor.
 
Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ve güvenlik üstünlüğü ile hızlı, pratik ve güvenilir bir ulaşım alternatifi sunuyor. Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında Kanyon çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum-Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara-Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor.
 
Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3."
 
Şeffaf Gazete.com
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR