Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8 MART ETKİNLİĞİNE BIÇAKLI SALDIRI
8 MART ETKİNLİĞİNE BIÇAKLI SALDIRI
Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için stant açan kadın öğrencilere okul dışından gelen bir grup bıçaklarla, tekbir getirerek saldırdı.Sosyal medyadan 8 Mart etkinliğine faşistler saldırdı. Yaralı arkadaşlarımız var,mesajları ile duyurdular.
8 Mart 2017, 14:29
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsün'de kadınların 8 Mart etkinliğine kadın ve insanlık düşmanı 30 - 40 yobazdan oluşan bir güruh tarafından tekbirli, bıçaklı saldırı düzenlendi. 
 
Saldırıda yaralananlar oldu
 
Saldırgan yobaz grup, turnikelerden atlayarak kampüsten içeriye girdi ve kadınların 8 Mart için kurduğu çadıra yöneldi. Tekbir ve bıçaklarla kampüs bahçesinde öğrencilere saldırdılar ve saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi bazılarının hastanelere kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
Saldırının ardından öğrenciler protesto düzenledi.
 
Okul yönetimine tepkilerini gösteren öğrenciler, daha önce de benzer şeyler yaşandığını ama güvenlik alınmadığını ,okul güvenliğinin anca okul içindeki öğrencilere gücü yettiğini dışardan yapılan saldırılara seyrettiklerini iddia ettiler.
 
Protesto videolarında öğrencilerin, "Hocam bıçak kullanıyorlar, bıçakla içeriye giriyorlar, can güvenliğimiz yok. Can güvenliğimizi nasıl sağlayacağız!" dediği duyuluyor.
 
image
 
İrem Esmer, sağ gözünden yaralandı. 
 
Çıkan arbedede yüzüne tekme gelen Medya ve İletişim Sistemleri 4'üncü sınıf öğrencisi İrem Esmer, sağ gözünden yaralandı. Yüzüne tekme gelen öğrencinin gözü morarırken kaşında açılma oldu. Yaralı öğrenci Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
 
SALDIRGANLAR OKUL ÖĞRENCİSİ DEĞİLDİ
 
Tedavisinin ardından hastaneden ayrılan İrem Esmer; "Bugün Bilgi Üniversitesi'nde 8 Mart etkinliğimiz vardı. 20 kişilik bir grup gördük. Masamız vardı. Masamızı devirdiler. Tekbir getirerek bize saldırdılar. Yaşanan kargaşada ben yere düştüm. Yüzüme tekme geldi. Her sene yaptığımız gibi bu sene de standımızı açmıştık. 8 Mart'ı kutlarken bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. Okul öğrencisi olmayan grup turnikelerden atlayarak içeri girmiş. Yüzleri kapalıydı" dedi.
 
SALDIRGANLAR  İSTANBUL TİCARET VE HALİÇ ÜNİVERSİTELERİNDEN
 
Saldırı sonrasında okul çevresinde kaçarke polis  ekiplerince yakalanan  6 saldırgan gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından gözaltına aldığı kişilerin İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi öğrencileri olduğu belirlendi.
 
Olay Twitter'dan böyle duyuruldu:

Bilgi Üniversitesi'ndeki kadınların 8 Mart etkinliğine faşistler saldırdı. Yaralı arkadaşlarımız var.


 

Faşistlerin Bilgi Üniversitesi'ndeki 8 Mart etkinliğine saldırı anı.

Bilgi Üniversitesi'ndeki kadınların 8 Mart etkinliğine faşistler saldırdı. Yaralı arkadaşlarımız var.

Tekbirlerle kadınlara saldıran 30-40 kişilik erkek grubundan da kampüsleri, sokakları bize dar eden zihniyetten de hesap soracağız.

Bilgi Üniversitesi’nde yaklaşık 30 kişilik bir grup 8 Mart standı açan kadın öğrencilere saldırdı. 

 

BİLGİ ÜNİVERSİTESİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

 

8 Mart 2017, Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak santralistanbul kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır. Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir. Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır.

 

Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR