Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAĞLIKLI SAÇ İÇİN GÜZEL ÖNERİLER
SAĞLIKLI SAÇ İÇİN GÜZEL ÖNERİLER
Saçlarınızı nasıl doğru bir şekilde şampuanlar ve kremlersiniz? Çok sıcak su ile yapılan şampuanlama ve kremleme saçların kurumasına ve zarar görmesine neden olur. Ilık su, şampuan ve krem için en uygunudur; saçınızı kurutmadan sizi yağlı ve kirli saçlardan kurtarır.
18 Şubat 2017, 22:46
 
 
Yüzümüzün güzel görünmesi için saçlara ihtiyacımız vardır.
 
Bakımlı saçlar ise her zaman kendini belli eder. Herkesin hayali sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için ise yapmanız gereken 8 temel bakım vardır. Bunları maddeler halinde ele alırsak.
 
Saçlarımızı çok sık yıkamamamız gerekiyor. Haftada maksimum 2-3 kere saçlarımızı yıkamamız yeterli; daha fazlası ise saçlardaki doğal yağı kuruttuğundan kuru ve yıpranmış saçlara sebep oluyor.
 
image
 
 
Uzun saçlar için saçlarımızı kestirmemiz gerekiyor. Saçlarımızı uzatmak istediğimizde hiç kestirmemek büyük bir hata. 2-3 ayda bir uçlarından 1-2 santim kestirdiğinizde saçlarınız çok daha sağlıklı olacak ve bu da uzaması için oldukça önemli.
 
Özellikle mevsim geçişleri veya saçlarımızın daha sağlıksız olduğu dönemlerde vitamin kullanmalıyız. Saç, tırnak ve cilt için olan vitaminleri kullanarak; saçlarınızı içeriden besleyebilirsiniz.
 
Haftada 1 yoğun bir bakım uygulamak gerekiyor. Bunun için hazır maskeler kullanabileceğiniz gibi; evde kendinizde kolayca maskeler hazırlayabilirsiniz. Hindistancevizi yağı, yumurta, bal, zeytinyağı veya istediğiniz diğer malzemeleri kullanabilirsiniz.
 
Isı işlemleri saçlara zarar veriyor. Bu yüzden mümkün oldukça uzak durmak gerekiyor. Onun yerine örgü, topuz gibi modelleri tercih edin.
 
Mutlaka bir kuru şampuan edinin. Farklı seçenekleri deneyerek hoşunuza giden bir tane bulun. Eğer etkisi yeterli gelmezse akşam yatmadan önce uygulayarak sabaha kadar daha çok etki elde edebilirsiniz.
 
Geceleri saçlarınızı örerek uyursanız, uyurken saçlarınız birbirine dolaşmaz ve sabah açtığınızda dalgalı saçlarınız güne hazır olur. Örmeden önce uçlarına saç bakım yağı sürüp, ördükten sonra saç spreyi sıkarsanız dalgalarınız daha güzel görünecektir.
 
Saçlarınızın parlak görünmesi için soğuk su ile durulayın

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR