Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL'DA KAÇAK GÖÇMEN UYGULAMASI
İSTANBUL'DA KAÇAK GÖÇMEN UYGULAMASI
İstanbul’da yılbaşı gecesi IŞİD üyesi Abdulgadir Masharipov’un düzeneği terör saldırısı sonrasında Terörle Mücadele birimleri, şüphelinin yakalanması ve bağlantılarının çözülmrsi için günlerce gece gündüz demeden çalıştı
1 Şubat 2017, 22:06
 
Dört ilçede kaçak göçmen uygulaması!
İstanbul'da Reina saldırısı sonrasında ortaya çıkan kaçak göçmen sorunu polisi harekete geçirdi. Kaçak göçmenlerden kaynaklanan asayiş suçlarında da artış saptayan İstanbul Emniyeti, 4 ayrı ilçede yabancı kaçaklara yönelik uygulama yaptı.
 
İstanbul’da yılbaşı gecesi IŞİD üyesi Abdulgadir Masharipov’un düzeneği terör saldırısı sonrasında Terörle Mücadele birimleri, şüphelinin yakalanması ve bağlantılarının çözülmrsi için günlerce gece gündüz demeden çalıştı.
 
TEM ekipleri çok sayıda adrese baskın düzenledi. IŞİD hücrelerine yönelik peş peşe belirlenen adreslere giren ekipler,50 şüpheliyi gözaltına aldı. Örgütün Suriye ve Irak’a eleman aktarmak için transfer evi olarak kullanılan adreslerde, 200’e yakında kaçak göçmen de gözaltına alındı.
 
Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu şüphelilerin kaçak yollarla Türkiye’ye geldikleri anlaşıldı. Çoğunun adres bilgisi, parmak izi pasaportu dahi olmayan şüpheliler, ülkelerine gönderilmek üzere İl Göç İdaresi’ne gönderildi.
 
image
 
TERÖR VE ASAYİŞ SUÇLARI
Teröristi sağ yaşamayı başararak, literatüre giren İstanbul Polisi, yabancılarla ilgili güvenlik zaafının ne kadar derinleştiğini de ortaya çıkardı. Emniyet birimleri  kaçak yollarla gelen yabancılardan kaynaklanan, gasp, hırsızlık, kapkaç, taciz, gibi asayiş suçlarında da yüzde 300 artış olduğunu saptadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu güvenlik tehditine karşı yeni bir adım attı.
 
DÖRT İLÇEDE UYGULAMA
Pasaportu, çalışma izni bulunmayan vizesi dolmuş yabancılara ve kaçak göçmenlere yönelik 4 ilçede uygulama yapıldı. Yabancılar Şube Müdürlüğü koordinesinde Zeytinburnu, Başakşehir, Pendik ve Sultangazi’de düzenlenen uygulamaya çok sayıda polis katıldı. Yabancı oldukları belirlenen kişiler durduruldu üst aramaları yapıldı ve evrakları kontrol edildi.
 
ÜLKELERİNE GİTMİYORLAR
Kaçak göçmenlerle ilgili riskleri değerlendiren uzmanlar şüpheli yapancıların deport işlemlerinde de sıkıntıların yaşandığını ortaya çıkardı. Terör ve suç örgütleri ile irtibatlı şüphelilerin, güvenlik tehditi oluşturmalarına rağmen, bu kişilerin yer yer ülkelerine gönderilemedikleri öğrenildi. Savaş bölgeleri ve baskı rejimi yaşanan ülkelerden Türkiye’ye gelen yabancıların iade işlemlerinin Birleşmiş Milletler(BM) anlaşmaları gereği yapılmadığı öğrenildi. Bu sebeple bu göçmenlerin Anadolu illerindeki BM kamplarına gönderildiği belirtildi. Ancak kaçak göçmenlerin bir süre sonra yeniden bir yolunu bularak İstanbul’a döndükleri iddia edildi. Benzer olayların terör operasyonlarında yakalanan kaçaklarla ilgili olarak yaşandığı da öğrenildi.
 
MİSAFİRHANE SORUNU
Diğer bir sorunun ise Göç İdaresi’nin yetersizliğinden kaynaklandığı öğrenildi. İstanbul’da yakalanan şüpheli yabancılar, tutuklama gerektirmeyen olaylarda Göç İdaresi’ne bağlı Yabancılar Misafirhanesi’ne gönderilmeleri gerekiyor. Ancak yüzbinlerce göçmenin yaşadığı belirtilen İstanbul’da yüzlerce göçmeni barındıracak misafirhane bulunuyor. Şüphelilerin kaçmaması için güvenlik güçleri tarafından korunan misafirhaneler yetersiz kalınca devreye karakollar giriyor. Karakollarda tutulan yabancılar, günlerce buralarda tutuluyor. Gözaltı işlmine tabi olmayan bu yabancılar polis için ekş yüküne sebep olurken, güvenlik sorunlarına da sebep oluyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR