Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN ÇAPKIN İÇİN TAHLİYE KARARI
HÜSEYİN ÇAPKIN İÇİN TAHLİYE KARARI
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın hakkında tahliye kararı verildi
8 Kasım 2016, 10:13
 
 
FETÖ'nün mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, tahliye oldu. Çapkın'ın avukatının başvurusunu değerlendiren sulh Ceza Hakimliği, yurtdışına çıkma yasağı koyduğu Çapkın hakkında tahliye kararı verdi.
 
HÜSEYİN ÇAPKIN'IN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ 
 
Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocağöz, önceki gün nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne tahliye talebiyle başvurdu. Talebi değerlendiren hakimlik, Çapkın'ı mevcut delil durumunu dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Çapkın hakkında yurtdışına çıkma yasağı getirildi. Hüseyin Çapkın önceki akşam tahliye edildi.
 
AVUKATI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI 
Tahliye kararı ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan avukat Fahrettin Kocagöz, müvekkilinin 40 yılı aşkın süre milletine sadaketle hizmet ettiğini belirterek "Müvekkilim hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasadışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir. Müvekkilim bu süreçte hayatının her döneminde olduğu gibi sürekli, devletin bekası için dua etmiş öncelikle Türk adaletine inanmış sonra devlet aklına ve vicdanına güvenmiştir. İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir" denildi.
 
3 EYLÜL'DE TUTUKLANMIŞTI 
Hüseyin Çapkın 3 Eylül 2016'da çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından örgüt üyeliğinden tutuklanmıştı. Çapkın 65 gündür tutuklu bulunuyordu.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ
Hakimlik sorgusunuda suçlamaları kabul etmeyen Çapkın, "Ben 30 yıl emniyet müdürlüğü yaptım. Devletime, milletime sadakat ve liyakat ile elimden gelen hizmeti ve gayreti en üst düzeyde göstererek çalıştım. Devletin hiyerarşik yapısında hiçbir kurumu, kuruluş veya şahsiyetle ilişki içerisinde bulunmadım, suçlamaları kabul etmiyorum" demişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR