Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFSANE LİDER BÜLENT ECEVİT ANILDI
EFSANE LİDER BÜLENT ECEVİT ANILDI
Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinin başında gelen efsane lider Bülent Ecevit vefatının 10’uncu yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
5 Kasım 2016, 16:05
 
Türk siyasi hayatının en önemli liderlerinin başlarında gelen Bülent Ecevit vefatının 10. yılında mezarı başında anıldı
 
Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
 
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 10’uncu yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.Ecevit’in kabrine çelenk ve karanfil bırakılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
image
 
Ecevit’in vefatının 10. yılı dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törene, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski DSP Genel Başkanları Masum Türker ve Zeki Sezer, DSP Genel Sekreteri Abbas Deniz ile çok sayıda partili katıldı.
 
Önder Aksakal, çelenk bırakmasının ardından yaptığı konuşmada, anma törenine yoğun katılımın olduğunu, bu nedenle umutlandığını ve duygulandığını belirterek, “Türk halkı, demokratik sol felsefenin ve DSP’nin yeniden devlet mekanizmasının başına geçmesini arzuluyor. Buradan bunu anlıyoruz. Biz kararlıyız.” dedi.
 
'BAŞIMIZ DİK GEZİYORSAK BİZE AÇTIĞINIZ YOLUN ESERİDİR'
 
Bülent Ecevit’in kendilerine çok büyük bir emanet bıraktığını anlatan Aksakal, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanım, DSP’yi evladınız gibi büyüttünüz, geliştirdiniz, bir parti ve Türkiye Cumhuriyeti devletini üç defa yönettiniz. Bizlerin gurur kaynağısınız. Toplumun içinde, dünya devletleri arasında başımız dik geziyorsak bize açtığınız yolun eseridir. Bu eseriniz, sonsuza kadar demokratik solcular tarafından yaşatılacak. Hiçbir tereddüt olmadan bütün arkadaşlarımızla halkımızın önünde yürüyeceğiz ve DSP’yi yeniden iktidara taşıyacağız. Bu konuda size söz veriyoruz ruhunuz şad olsun.”
 
image
 
TÜRKİYE ONU ÇOK ÖZLÜYOR
 
Zeki Sezer de konuşmasında, Bülent Ecevit ile uzun yıllar çalışma imkanı bulduğunu ve vefatının ardından 10 yıl geçtiğini vurgulayarak, Türkiye insanının ve kendinin onu çok özlediğini bildirdi.
 
Sezer, Ecevit’in geçmişte uyguladığı politikanın şimdiki politikacılar tarafından örnek alınması gerektiğini, Türkiye’nin, Ecevit’in uzlaşmacı politikasını uygulamayan politikacılar nedeniyle kutuplaşma içinde olduğunu savundu. “Fikirlerimiz, yürüdüğümüz yollar farklı olabilir ama herhalde hedef aynıdır.” ifadesini kullanan Sezer, Türkiye’nin huzuru, ülkenin birliği bütünlüğü ve refahı için siyasetçilerin Ecevit’in geçmişte gösterdiği uzlaşıyı, gerektiğinde hayata geçirebilmeleri gerektiğini kaydetti.
 
CHP ONU UNUTMADI
 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bülent Ecevit lekesiz siyasetinin, sadeliğin ve beyefendiliğin adıydı. Özlemle ve saygıyla anıyoruz'' dedi.
 
image
 
KIBRIS GAZİLERİ MESAJ YAYINLADI
 
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Eski Başbakan, CHP ve DSP Genel Başkanı, Gazeteci-Yazar, Siyaset ve Devlet Adamı merhum Bülent Ecevit’in 10’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Dernek yayınladığı mesajda, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın Başbakanı, Gazeteci, Yazar, Siyaset ve Devlet adamı “Kahraman Ecevit”i ölüm yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“5 Kasım 2016 Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’in 10’ncu Ölüm yıldönümüdür. O’na Ulu Tanrı’dan gani gani rahmet dileriz. Kıbrıs’ta 11 yıldan beri devam eden acımasız Rum saldırılarına son veren  Kıbrıs’ımıza Barış ve özgürlük getiren, Devlet oluşumuza giden yolu açan, 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın Başbakanı, Gazeteci, Yazar, Siyaset ve Devlet Adamı Kahraman Ecevit’i minnet ve şükranla anıyoruz. Vatan yapılan bu Ada’da Kıbrıs Türk halkı bütün engellemelere rağmen Anavatanın desteğinde sonsuza dek yaşayacak ve Barış ve özgürlüğü sağlayan Ecevit’i her zaman hatırlayacaktır. Ne Mutlu bizlere bağımsız bir Devlet kurmaya destek veren Büyük Türk Ulusu ve Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne. Ne Mutlu Türküm Diyene”

 
image
 
Bülent Ecevit'i unutmayan isimlerden biri de Ayşegül Aldinç oldu
 
Efsane lider Karaoğlan lajaplı Ecevit'in vefatının 10’uncu yılında mezarı başında düzenlenen törenle anılmasının dışında sosyal medyada da gündem oldu.
 
Bu günlerde sansür amaçlı yavaşlatılan sosyal medya sitesi Twitter gündeminde konuşulan birinci konu Bülent Ecevit oldu
 
Ayşegül Aldinç, “Ne tevazu sahibi, zarif, beyefendi bir insandınız siz Sayın #BülentEcevit nûr içinde yatınız” yazarak, Ecevit’i andı ve Aldinç'in bu mesajı gibi binlerce mesaj ile Bülent Ecevit anıldı
 
image
 
RAHŞAN ECEVİT ÇELENK BIRAKTI
 
Bu arada, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit ile Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı ve Ulusal Gençlik Derneği üyeleri de anma töreni düzenledi.Rahşan Ecevit ve beraberindekiler, merhum Bülent Ecevit’in kabrine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.
Anma töreninin ardından, Rahşan Ecevit ile fotoğraf çektiren ziyaretçiler, daha sonra Devlet Mezarlığı’ndan ayrıldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR