Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜK SİBER SALDIRI
BÜYÜK SİBER SALDIRI
İnternetteki büyük bir siber saldırı, başta Twitter olmak üzere Spotify, Reddit, Soundcloud gibi bir çok siteye erişimi etkiledi.
21 Ekim 2016, 20:40
 
 
Şuan Dünya'nın en büyük DDoS saldırısına şahit oluyoruz, saniyeler içinde trilyonlarca dosya Amerika sunucularının ağ trafiğine sızıyor..
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Amerika'da yaşanan bir siber saldırı vakası nedeniyle Twitter, Spotify, Netflix gibi birçok sitede dünya genelinde sorun yaşandığını bildirerek, "Siber saldırılar konusunda tüm operatörlerimizi, kamu kuruluşlarımızı, SOME'leri ve vatandaşlarımızı siber saldırılara karşı duyarlı olmaları hususunda uyarıyoruz." dedi.

İnternetteki büyük bir siber saldırı, başta Twitter olmak üzere Spotify, Reddit, Soundcloud gibi bir çok siteye erişimi etkiledi.

DynDNS adlı firmanın müşterisi olan siteler yaşanan ‘DDos’ saldırısında büyük hasar aldı. BBC Türkçe’nin haberine göre; Saldırı DynDNS’nin “DDos” kısaltmasıyla bilinen “Hizmetin Dağıtılmış Reddi” (Distributed Denial of Service) verilerine boğulmasıyla başladı, bu da bu hizmeti kullanan internet kullanıcılarının aradıkları sitelere ulaşmalarını güçleştiren bir etki yarattı.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ya da neden DynDNS’nin hedef olduğu henüz anlaşılamadı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR