Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİYARBAKIR YASAKLARI
DİYARBAKIR YASAKLARI
Diyarbakır Valiliği, PKK’ya karşı yürütülen operasyon nedeniyle 14 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, yasağın ne zaman sona ereceğinin duyurulacağı belirtildi.
17 Ekim 2016, 19:12

 

Diyarbakır Valiliği'nden pazartesi günü yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 14 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Valiliğin açıklamasında, bu bölgede PKK üyelerini ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, PKK tarafından kullanıldığı düşünülen sığınak, barınak, depo ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek için operasyon düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, operasyon düzenlenen bölgelerde, "halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince” sivil vatandaşların zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildiği vurgulandı.

Buna göre,Lice İlçesine bağlı olan; Çağdaş Köyü, Yolçatı Köyü, Uçarı Köyü, Kayacık Köyü, Ortaç Köyü, Çavundur Köyü, Dolunay Köyü, Yalaza Köyü, Bağlan Köyü ve Kabakaya Köyü,  Hazro İlçesine bağlı olanÇitlibahçe Köyü, Sarıerik Köyü, Kocaköy İlçesine bağlı olan; Boyunlu Köyü ve Gözebaşı köylerinde pazartesi sabahı TSİ saat 05.00'ten bu beri sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Açıklamada ayrıca, yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önemi vurgulanarak, yasağın ne zaman bitim süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi.

© Deutsche Welle 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR