Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAÇAN DARBECİLER ATİNA'YA NAKLEDİLDİ
KAÇAN DARBECİLER ATİNA'YA NAKLEDİLDİ
Türkiye'de 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ertesi günü Yunanistan'a kaçan 8 Türk askerinin Yunanistan'daki yargı süreci devam ediyor.
23 Temmuz 2016, 08:57

 

Türkiye'deki darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan Türk askerleri, güvenlik gerekçesiyle Kavala Cezaevi'nden Atina'ya nakledildi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ertesi günü Yunanistan'a kaçan 8 Türk askerinin Yunanistan'daki yargı süreci devam ediyor.
 
Sınırı yasadışı yollardan geçmekten dolayı 2 ay hapis cezasına çarptırılan askerler hakkında Yunan yargısının önünde şimdi de siyasi iltica talepleri var.
 
Askerlerin can güvenlikleri gerekçesiyle cuma günü Kavala Cezaevi'nden Atina'ya nakledildikleri bildirildi. Nakil işleminin büyük bir gizlilik içinde yapıldığı ve askerlerin avukatlarından birinin haberi olmadığı belirtildi.
 
image
Öte yandan Yunan basınına perşembe gühü askerlerin avukatları aracılığıyla ortak yazılı bir açıklama yaptıkları yansıdı.
 
Açıklamada, askerlerin Yunan halkına desteklerinden dolayı teşekkür ettikleri ve Yunan devletinde yol açtıkları karmaşa nedeniyle özür diledikleri, ancak başka çareleri olmadığını ifade ettikleri belirtiliyor. Darbe girişimine hiçbir şekilde dâhil olmadıklarını savunan askerlerin, ülkelerini seven Türk Silahlı Kuvvetleri üyeleri olduklarını, demokrasiye ve insan haklarına inançlarının tam olduğunu yazdıkları da bildiriliyor.
 
Askerlerin siyasi iltica talebinin ilk incelemesi bu hafta yapılmıştı. Çarşamba günü Atina'da siyasi iltica talebi işlemleri için sürecin başlayacağı bildirildi. Yunanistan daha önce iltica talebinin uluslararası anlaşmalara uygunluğunun araştırılacağını açıklamıştı. Hükümetin yargının alacağı karar doğrultusunda hareket etmesi bekleniyor.
 
 
Yunan basını da konuyu yakından izliyor.
 
To Vima gazetesi, Türkiye'nin askerlerin iade edilmesine yönelik yeniden Atina yönetimine baskı yaptığına yer veriyor. Gazete, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 15. maddesi kapsamındaki sözleşmeyi askıya aldığını açıklamasından sonra durumun daha zorlu hale geldiğine dikkat çekiyor.
 
Kathimerini gazetesi de Tsipras hükümetinden bir yetkilinin, Türkiye'deki durumun askerlerin iadesini her geçen gün daha çok zorlaştırdığını açıkladığına yer verdi.
© Deutsche Welle
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR