Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DARBE GİRİŞİMİNE ÇIĞ GİBİ TEPKİ GELDİ
DARBE GİRİŞİMİNE ÇIĞ GİBİ TEPKİ GELDİ
Darbe girişimine tepkiler tüm yurtta sürüyor, halk meydanlara akın etmiş vaziyette.iş dünyası,eğitim ve farklı Sivil Toplum Kuruluşları Hükümete destek mesajları yayınlarlen darbe girişimcilerine büyük tepki gösterdiler.
17 Temmuz 2016, 16:58
 
Darbe girişimine tepkiler tüm yurtta sürüyor, halk meydanlara akın etmiş vaziyette.iş dünyası,eğitim ve farklı Sivil Toplum Kuruluşları Hükümete destek mesajları yayınlarlen darbe girişimcilerine büyük tepki gösterdiler.
 
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim, demokrasiye ve özgürlüklere karşı gerçekleşen her türlü hareketin karşısında olduklarını söyledi. "Kazananın Türkiye ve demokrasi olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuşan Sevim, "Demokratik kurumlara müdahaleyi kabul edilemez buluyoruz" dedi. 
 
Borsa İstanbul olarak, 15 Temmuz Cuma gecesi demokrasi ve hukukun üstünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain kalkışma, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, TBMM ve güvenlik güçlerimiz ile Milletimizin üstün dayanışması ve demokrasiye olan desteği ile bertaraf edilmiştir. Hain kalkışma esnasında Borsa İstanbul da işgal edilmeye çalışılmış, bu alçakça saldırı kahraman polisimiz ve güvenlik personelimizin canlarını hiçe sayarak karşı koyması neticesinde başarıyla önlenmiştir.Türk demokrasisi için kara bir leke olan bu darbe girişimini bertaraf eden kahraman polisimize ve güvenlik personelimize şükranlarımız sunar, vatan ve demokrasiyi savunurken vücudunu siper ederek şehit olan güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar dileriz.
 
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri: olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kabul edilemez buluyor ve lanetliyoruz. Ülkemiz sadece demokratik yollarla seçilmiş ve halkımızın meşru desteğini almış yönetimlere emanet edilebilir. Demokrasimize yönelik her türlü saldırının toplumsal huzura ve ülkemizin refahına büyük zarar vereceğine inanıyoruz.Ülkemizin bu sıkıntılı süreci hızla atlatmasını ve daha güçlü bir demokrasiyle yoluna devam etmesini temenni ediyoruz.Yaşanan acılar ve kayıplardan derin üzüntü duyuyor yaralılara acil şifa diliyoruz.
 
Türk Telekom olarak ülkemizin karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin büyük bir kararlılık ve milli iradenin gücüyle bertaraf edilmiş olmasını sevinçle karşılıyoruz. Demokrasiye sıkı sıkıya bağlı kalma yolunda hayatını kaybederek şehitlik mertebesine erişen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın liderliğinde demokrasimize sahip çıkmak ve bu uğurda üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirme konusunda azimle ilerlemeye devam edeceğiz.bu uğurda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
image
 
Pegasus Hava Yolları olarak ülkemizde 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez buluyor ve tüm gücümüzle lanetliyoruz. Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inancımızı ifade eder, yaşanan elim olaylar neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm ülkemize geçmiş olmasını dileriz. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, “Türkiye’nin büyüklüğünü ve demokrasiye olan inancını kavrayamamış zihniyetler, halkın iradesini hiçe sayarak kendi halkına kurşun sıkacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar ileri gitmiş ve hainliklerini sergilemiştir. Sadece milletimize deği,Umudunu demokrasiye, barış içinde bir arada yaşamaya, özgürlük içinde uygarca gelişerek refah ortamını yakalamaya, yani Türkiye’ye, ülkemize bağlamış tüm mazlum milletlere geçmiş olsun… En büyük üzüntümüz 15 Temmuz’da verdiğimiz 161 şehidimiz ve yüzlerce yaralımızdır… Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
İstanbul Sanayi Odası '' İSO '' olarak, Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır.Türk sanayicileri, hür teşebbüs ve iş dünyası olarak demokrasimizin, seçilmiş hükümetimizin yanındayız, milli iradenin kazanacağına hep yürekten inandık, inanmaya da devam edeceğiz.”
 
MÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, Emirlerini milletimizin iradesinden değil, hain şebekelerden alan cuntacıların darbe girişimi olarak başlayıp TBMM’ni bombalamak ve masum vatandaşlara ateş açmak gibi korkunç terörist saldırılara dönüşen eylemleri, devletimizin ve milletimizin kahramanca direnişi ve başarılı operasyonlarla son buldu.Milli İrade karşıtı birçok girişime maruz kalmış ve direnmiş bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD olarak, bugün de cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındadır. Allah yar ve yardımcımız olsun, bu millete bir daha karanlık geceler göstermesin.
 
VODAFONE Türkiye olarak, ülkemizin demokratik kurumlarına karşı yapılan dehşet verici saldırıları şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden masumlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu zor günlerde halkımızın yanındayız, birlik ve düzenin yeniden kurulmasından dolayı mutluyuz..
Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişime, başta vatandaşlar olmak üzere, hukumet ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri,  tüm medya, polis ve askeri ile toplumun tüm kesimlerinin  hep birlikte ortak tepki vermesini büyük bir takdirle karşılıyoruz. 
 
ELDER Yönetim Kurulu adına Milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığı ülkemizi kapkaranlık bir geceden birlik ve beraberliğimizin güçlendiği aydınlık bir sabaha taşımıştır.Ülkemizin ateşle imtihanı milletimizin, Cumhurbaşkanımızın, parlamentomuzun, hükümetimizin, ordumuz ve güvenlik güçlerimizin dirayetiyle son bulmuştur. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.Bu demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
image
 
Türkiye Noterler Birliği olarak, Milli İrade, Darbe Girişimlerini Bugün ve Yarın Başarısız Çıkaracaktır,Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve milli birliğimizi hedef alan; demokrasi karşıtı alçak bir teşebbüsü milletimizin sağduyusuyla bertaraf ettik.Demokrasimizi, milli iradenin gücünü ve özgürlüğü hedef alan bu ihanet girişimini şiddetle kınıyor; tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer : ATASAY olarak Vatanımıza ihanet eden bu hainleri milletimiz asla affetmeyecektir. Kendileri hukuk çerçevesinde en ağır cezaları alacaktır. Bizler de millet olarak bu hain ve kanlı darbe teşebbüsünü asla unutmayacağız ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız.Rabbim ülkemizin yar ve yardımcısı olsun. Milletimize ve devletimize zeval vermesin. Demokrasi şehitlerimizin mekânı cennet olsun, rabbim geride kalanlarına ve tüm ülkemize sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar versin.
 
TÜMSİAD ve kardeş kuruluşları olarak,demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimin karşısındadır. Bu süreçte TÜMSİAD olarak milli iradenin yanında üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Ülkemiz daha önce de birçok sınavdan alnının akıyla çıktı, bunu da geride bırakacağımıza inancımız tamdır.Bu kara gecede maalesef çok üzücü kayıplar da verdik. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz, Yaşar Doğan 
 
Finansal Kurumlar Birliği olarak milletimize geçmiş olsun diyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananlar süresince sahada başarıyla görev yapan Polis Teşkilatımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız ve elbette bu kalkışmada yer almayı düşünmeyi dahi vatanına ve milletine hakaret addeden Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensuplarının cesaret ve kararlılıklarındaki temel dayanak da yine milletimizden aldıkları özgüven ve onun iradesine duydukları yüksek saygıdır. Bizi derin acılara boğan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; Milletimize geçmiş olsun diyor ve önünde saygı ile eğiliyoruz…
 
İstanbul Ticaret Odası '' İTO '' Başkanı İbrahim Çağlar: "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye demokrasisi büyük bir demokrasidir. Türkiye'yi seçilmiş bir hükümet yönetmektedir ve hiç kimsenin gücü seçilmiş bu hükümeti görevden almaya yetmeyecektir. Ülkeye, vatana sahip çıkma vaktidir. Ülkeye ve vatana ihanet edenler mutlaka hesap verecektir. İş alemi hükümetimizin yanındayız."
 
image
 
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından girişilen darbe teşebbüsünün aziz milletimizce püskürtülmesi konusunda bir basın bildirisi yayınladı. Öksüz bildiride şu görüşlere yer verdi:“Vatanımızın, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden darbe girişimini şiddetle lanetliyor, hain işbirlikçi zihniyeti tüm benliğimizle tel’in ediyoruz. Milletin silahlarını millete doğrultan teröristlerin karşısında dimdik ayakta, sivil yönetimin yanındayız
 
İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, anayasal düzeni hiçe sayarak demokrasiye ve milli iradeye karşı gelerek yapılan darbe girişimini kınıyoruz. Demokratik gelişmeleri algılamaktan aciz, zihniyeti 1900’lerde kalmış, münferit kesimlerin Türk Milletinin oyları ile seçilmiş, meşru ve demokratik kişi ve kurumlara yönelik girişimlerinin, dün olduğu gibi bugün de meşruiyetinin bulunmadığını bir kez daha ifade etmek isteriz.Üniversitemiz, milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir.Mustafa Aydın 
 
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk,:Milletimize, demokrasimize karşı Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlık bir grubun darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydetti. Ünlütürk, "Türkiye tüm unsurlarıyla demokrasiye sahip çıktı. Türkiye büyük bir sınavdan başarıyla çıktı" "Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"
 
TÜRkONFED Yönetim Kurulu olarak, Demokrasiye ve halkın iradesine inanıyoruz. TÜRKONFED olarak demokrasiden yanayız ve demokrasinin tarafıyız. Bu nedenle, demokrasimize ve demokratik kurumlara herhangi bir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Demokrasiden başka gidecek yolumuz ve geleceğimiz yoktur.Askeri darbeler, muhtıralar ve kalkışmalar öncelikle demokrasiye, cumhuriyetimize ve millet iradesine karşı girişimlerdir. Ülkemizde demokrasiye inanan tüm kesimlerin ve halkımızın sağduyulu bir şekilde aynı ortak payda etrafında birlikte olma görev ve sorumluluğu vardır. O ortak payda da demokrasidir.. Bugün olduğu gibi bundan sonrada demokrasiye inananları, her alanda demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum.Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna zarar verecek her türlü demokrasi dışıgirişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.”
 
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu '' TİSK '' olarak,ülke genelinde yaşanan üzücü olayları ibret ve üzüntü ile yaşadık.“Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel ilkesi olan Demokrasiye bağlılığımız en üst düzeydedir. Türk ulusuna yakışan yönetim şekli Demokrasidir.TİSK Camiası olarak demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısındayız.”
 
Tüm Kırtasiyeciler Derneği '' TÜKİD '' olarak her türlü darbeci zihniyeti ve darbe kalkışmasını kınıyoruz. Dün akşam saatlerinden itibaren yaşanmakta olan olaylara karşı Cumhuriyetimiz ve demokrasimize daima sahip çıkacağız. Laik, demokratik cumhuriyet inancımızı ve demokrasiye olan bağlılığımızı eksiksiz bir şekilde koruduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyoruz Demokrasimize sahip çıkarken canlarını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
 
Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak devletimizin, milletimizin, demokrasimizin yanındayız. Demokrasiye yapılan her türlü müdahaleyi kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı yapılan bu girişimin karşısındayız.
 
Şeffaf Gazete.com
.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR