Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKAN ŞÜKÜR MAHKEMEDE
HAKAN ŞÜKÜR MAHKEMEDE
Hakan Şükür'ün Cumhurbaşkan Erdoğan'a hakaret’suçlamasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.
16 Haziran 2016, 16:15

 

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından bir gün önce AKP’den istifa eden eski İstanbul milletvekili Hakan Şükür’e, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’suçlamasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Hakim, avukatı tarafından ABD’ye taşındığı bildirilen Şükür’ün adresini gelecek celseye kadar bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

hakan sukur

 

Şükür hakkındaki iddianamade, 15 Şubat 2015 tarihli tweetler gerekçe gösterilmiş, Şükür’ün suça konu tweeti üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel ve Bekir Savram isimli bir vatandaşın şikayetçi olduğu bilgisine yer verilmişti.

                      Şükür: Cumhurbaşkanını kastederek söylemedim

Şükür’ün savunmasında suça konu sözleri cumhurbaşkanını kastederek söylemediği bilgisine yer verilen iddianamede, ihbarcının sunduğu paylaşım dökümlerinde konunun Erdoğan’la alakalı olduğunun belli olduğu kaydedilerek, “Dolayısıyla şüphelinin kastının Tayyip Erdoğan olduğu, böylece üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta” dendi.

‘Amerika’daki adresini dosyaya sunacağız’

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki Tayyip Erdoğan ile sanık Hakan Şükür katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Mahkeme hakimi Meral İzgi, sanık Şükür’e çıkarılan davetiyenin, sanığın taşınması nedeniyle tebliğ edilmediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Şükür’ün avukatı Ali Onur Güncel, “Müvekkilim Amerika’ya taşınmıştır. Esasında soruşturma aşamasındaki savunması ile yetinilmesi mümkün. Mahkeme aksi kanaatte ise müvekkil ile irtibata geçip Amerika’daki adresini dosyaya sunacağız” dedi.

Bunun üzerine hakim Meral İzgi, Şükür’ün Amerika’daki adresini gelecek celseye kadar bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

1 Kasım’da aday olmamıştı

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Şükür, 7 Haziran seçimlerinde de İstanbul’dan bağımsız milletvekili adayı olmuş, ancak Meclis’e girecek çoğunlukta oyu almayı başaramamıştı. Şükür, 1 Kasım seçimlerinde ise milletvekili adayı olmamıştı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR