Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMİ LOJMANINDA ÇOCUK TECAVÜZÜ
CAMİ LOJMANINDA ÇOCUK TECAVÜZÜ
Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 508 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum olan Ensar Vakfı öğretmeni 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk hakkında, mağdur çocuklar ileı Ereğli'de cami lojmanına kaldığı ortaya çıktı.
9 Haziran 2016, 10:58

 

Karaman'daki olayın soruşturma safhasında Karaman sapığı Muharrem Büyüktürk'ün, mağdur çocuklardan 6'sının okul kaydını 2015-2016 eğitim yılı başında Ereğli'de bir imam hatip ortaokuluna aldırdığı ve burada '' Yörükoğlu Camii''ne ait lojmandan çocuklardan birine de farklı zamanlarda iki kez cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
 
image
 
Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan açılan ikinci dava ise bugün başladı.
 
 Duruşmaya mağdur ve diğer tanık çocuklar katılmadı.
 
Ereğli Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu yargılanan sanık Büyüktürk, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.
 
Karaman'da çocuklara tecavüz ederek kan donduran ifadelerle sen nasıl dindarsın dedirten görevli  Ensar Vakfı öğretmeni Karaman Sapığı Muharrem Büyüktürk  bu kez Ereğli'de hakim karşısına çıktı.
 
 2012- 2015 yılları arasında gönüllü belletmenlik yaptığı Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) bağlı yurtlarda kalan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 20 Nisan'da görülen ilk duruşmada 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmışdı. 
 
Cami lojmanında tecavüz

Karaman'daki olayın soruşturma safhasında Muharrem Büyüktürk'ün, mağdur çocuklardan 6'sının okul kaydını 2015-2016 eğitim yılı başında Ereğli'de bir imam hatip ortaokuluna aldırdığı ve burada tuttukları Yörükoğlu Camii'ne ait lojmandan çocuklardan birine de farklı zamanlarda iki kez cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Duruşmaya mağdur çocuğu savunan Ereğli Baro Temsilcisi avukat Köksal Filorinalı, sanık avukatı, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşavirliği temsilcileri ve Barolar Birliği temsilcileri katıldı.
 

Söz verilen sanık Büyüktürk, Ereğli'de bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğuna yönelik suçlamaları polis'teki ifadesine rağmen kabul etmedi.

Ereğli'ye öğrencilere rehberlik yapmak için geldiğini ve burada öğrencilerin kalacağı bir caminin lojmanının ayarlandığını aktaran Büyüktürk, burada zaman zaman öğrencilerle kaldığını söyledi.  

ÇOCUKLARLA CAMİNİN LOJMANINDA KALMIŞ

Sanık ve sapık öğretmen Ramazan Büyüktürk, ifadesinde mağdur çocuğu KAİMDER'deki yurttan tanıdığını, babası olmadığı için özel ilgilendiğini ve 2015-2016 eğitim yılı başında da mağdur çocukla birlikte diğer 5 çocuğun kayıtlarını Karaman'dan Ereğli'ye aldırdığını söyledi. 

Mahkeme Başkanı Serkan Çınar, ''Yörükoğlu Cami'ye ait lojmanda bedelsiz olarak oturduğun söyleniyor. Ne diyorsun?'' diye sordu. Bunun üzerine Büyüktürk, camiyi öğrencilerden birinin velisiyle, caminin imamıyla konuşup tuttuklarını söyledi. 

image

Mahkeme Başkanı Çınar, ''Çocukların okul kayıtlarını Ereğli'ye aldırıp, aldırmamanda senin etkin oldu mu?'' diye sorması üzerine Büyüktürk, ''Kısmen oldu'' dedi. 

Büyüktürk, savunmasının devamında ''Öğrenci velisiyle birlikte, caminin imamına gidip görüştük, herhangi bir kira talep etmedi. Elektrik, su gibi faturaları camii imamı Allah rızası için ödüyordu. Bazen de veliler ödüyordu. Ev 3 oda 1 salondu. Kaloriferliydi. Bir odada 3 çocuk, bir odada 3 çocuk diğer odada da bazen ben kendim kalıyordum. Çocuklar kömürlü soba istedi, üzerinde patates falan pişiririz diye. Çocuklardan birinin velisi sobayı aldı'' dedi.Büyüktürk, sobayı ise mağdur çocuğun da arasında bulunduğu 3 çocuğun kaldığı odaya kurduklarını belirtti. 

SEVGİYLE VE RAHMETLE İLGİLENDİM  !!!

Mağdur ettiği çocuk hakkında  içine kapanık biri olduğunu anlattı ve Büyüktürk, şöyle devam etti:

Çocuklara sürekli iyi insan olmaları, hata yapmamaları için telkinlerde bulunuyordum onlara ilgi,sevgi göstermeye başlayınca okul başarııları artıyordu.

Evet bu çocuğada  ilgi alaka gösterdim. İstismar rezaletini taşımadım. Böyle bir rezilliğin içinde olmadım. Mağdura babalık hissinin eksikliğini gidermek amacıyla sevgiyle, şefkatle, rahmetle ilgilendim, yaklaştım.

Çocuğun sevgiye muhtaç bir yapısı vardı.

 Ben cinsel istismarda bulunmadım. Mağdurların korktuğu ve yönlendirildiği için benim hakkımda böyle beyanda bulunduklarını düşünüyorum." diyerek sapık ruhunu ve bedenini aklamaya çalıştı.

Polis ifadesinde tevavüz ve tacizleri kabul etmişti.

Polisteki ifadesinde tüm suçlamaları kabul ettiği hatırlatılan Büyüktürk, "O gün zor
gece geçirdim. Önce suçlamaları kabul etmedim. Sonra polis babacan tavırla; 'Hastayım dersen, mahkemeye bile çıkmaz, tedavi olursun' dedi.

           image

'Sapık mı,Eşcinsel mi yazalım?' diye bile sordular.

Tedaviye gönderilmeyi beklerken tutuklandım. Sonra gerçeği anlayıp suçlamaları reddettim." ifadelerini kullandı ,fakat yapmadığı bu kadar  büyük suçları neden kabul ettiğinin cevabını başını öne eyerek veremedi.

SANIĞIN İFADESİ ÇELİŞKİLİ 
 
Mağdur çocuğun avukatı Ereğli Baro Temsilcisi Köksal Filorinalı, sanığın ifadelerinde çelişkiler olduğunu ve bu olayda sadece sanığa verilen cezanın yetersiz olacağını, lojmanın kiralanmasına izin veren sorumluların yargılanması gerektiğini, bu olayın siyasi algı olarak algılanmaması ve olayda suçlu olan kurumların da korunmaması gerektiğini belirtti.

Ceza Muhakemesi Kanunu gereği Ereğli Baro Temsilciliği tarafından sanığı savunmak için atanan avukat da, sanık Büyüktürk'ün tahliyesini istedi. Mahkeme Başkanı tahliye talebini reddetti. Cumhuriyet Savsı da mağdur çocuğun ifadesinin alınması için Konya Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderilmesini istedi.

Duruşma eksik hususların giderilmesi için 27 Temmuz'a ertelendi. 

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Büyüktürk'ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmış, sanık 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR