Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKÇEKMECE'YE AZİZ SANCAR HEYKELİ
BÜYÜKÇEKMECE'YE AZİZ SANCAR HEYKELİ
Dünyaca ünlü bilim adamı Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği Bilim Parkı Projesini inceledi. “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı”na Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün'ün açıklamasına göre Profösör Aziz Sancar’ın heykeli dikilecek.
29 Mayıs 2016, 00:27
 
 
Türkiye'nin gururu Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediye Meclis kararıyla yapılacak olan "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" projesini yerinde inceledi
 
image
         Profösör Aziz Sancar Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından samimyetle karşılandı
 
Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği Bilim Parkı Projesini inceledi. “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı”na Sancar’ın heykelinin de dikileceği öğrenildi.
 
2015 Nobel Kimya ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı” Projesini yerinde inceledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün davetlisi olarak eşi Gwen Sancar ile birlikte parkın projesini inceleyen Sancar’a ilgi bir hayli yoğundu.
 
image
                                 Başkan Hasan Akgün misafiri Aziz Sancar'a Büyükçekmece hakkında bilgiler verdi
 
Programa katılan vatandaşlar Sancar’ı görmek için birbirleriyle yarışırken, Sancar oluşturulan güvenlik koridorunda zorlukla yürüyebildi. Yaşanan izdiham nedeniyle programın gerçekleştiği alana alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde gelen Sancar’ın yakasında Atatürk ve Türk bayrağı rozetleri dikkat çekti.
 
SANCAR’IN HEYKELİ YAPILACAK
 
Programda konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Sancar’ın ödül aldıktan sonra Türkiye’deki ilk ziyaretini Anıtkabir’de yaptığını ve ödülünü de Anıtkabir’e teslim ettiğini hatırlattı. Başkan Akgün, "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" ile ilgili bilgiler verirken, bu parka Aziz Sancar’ın bir heykelinin de yapılacağını kaydetti.
 
Heykeli yapacak sanatçıyı ve heykelin maketini takdim eden başkan Akgün, Sancar’a bir de sürpriz yaptı. Başkan Akgün, Sancar’ın ilkokul 4’üncü sınıf karnesinin bir örneğini programa katılan vatandaşlara gösterdi.
,image
                                      Başkan Hasan Akgün'den gururumuz Aziz Sancar'a karne sürprizi
 
“BU VATANI KADINLARIMIZA BORÇLUYUZ”
 
Adının bir bilim parkına verilmesinden onur duyduğunu belirten Sancar ise, kız çocukları ve kadınların eğitimine vurgu yaptı. Büyükçekmece Belediyesi ve halkına sonsuz şükranlarını sunduğunu belirten Sancar, “Son 3 haftadır Türkiye’deyim. Birçok yerde konuştum, bir çok üniversitede ders verdim. Çok ilgi gördüm, çok takdir gördüm. Duygularımı ifade etmek zor, çok duygulandım. 
 
image
            Büyükçekmeceli yeni evlenen çiftlere Profesör  Aziz Sancar ve Başkan Hasan Akgün mutluluklar diledi.
 
Özellikle gençlerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. 7’den 70’e kadar genç kızlarımız ve hanımlarımızın Türkiye’ye Atatürk’e bağlılığı beni çok duygulandırdı. Biz bu vatanı daha çok kızlarımıza ve kadınlarımıza borçluyuz. Çok sağolun, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
image
 Büyükçekmece halkı Nobel'li bilimadamı bağırlarına bastı,Sancar  büyük kalabalık karşısında çok duygulandı
 

"Bilim Parkı Kurulacak"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclisinin, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği bir bilim parkının kurulması yönünde oybirliğiyle almış olduğu kararın önemli olduğunu belirterek; "Büyükçekmece belediye meclisi, geleceğin bilim adamlarının yetişmesi, çocuklarımızın bilime teşvik edilmesi adına önemli bir kararın altına daha imza atmıştır. Büyük Atatürk Parkı içindeki "Yeşilova Parkı"nın adı "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" olarak değiştirildi. 

image

                      Başkan Hasan Akgün ve Bilimadamı Aziz Sancar bir süre başbaşa sohbet etti

Burada kuracağımız bilim parkında, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yanı sıra önemli buluşlarla insanlığa hizmet etmiş bilim insanlarının büstleri de konulacak. Hepsinden önemlisi çocuklarımız ve gençlerimiz, Aziz Sancar hocayı daha yakından tanıma fırsatı bularak, bir Türk'ün insanlık adına ne denli büyük hizmetler yaptığını da öğrenmiş olacaklar " dedi.

image

Başkan Akgün'ün aile samiyeti ile karşıladığı Sancar ve eşi Akgün ailesinden büyük ilgi gördü

 
KARARIN ÖRNEĞİ TAKDİM EDİLDİ
 
Başkan Akgün konuşmaların ardından, “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" projesinin belediye meclis kararının bir suretini Sancar’a takdim etti. Sancar, yine aynı coşku ve tezahüratlarla program alanından ayrıldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR