Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS PİLOTUN KATİLİNE TAKİPSİZLİK
RUS PİLOTUN KATİLİNE TAKİPSİZLİK
İzmir'de tutuklunan Alparslan Çelik'e Rus pilotun öldürülmesi suçlamasından takipsizlik kararı verildi. Çelik'in tutukluluğu devam ediyor.
9 Mayıs 2016, 20:46

 

İzmir'de tutuklunan Alparslan Çelik'e Rus pilotun öldürülmesi suçlamasından takipsizlik kararı verildi. Çelik'in tutukluluğu devam ediyor.

 

Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü gerekçesiyle hakkında İzmir’de soruşturma yürütülen ve halen tutuklu bulunan Türkmen birliklerinin komutanı Alpaslan Çelik hakkında, savcılık takipsizlik kararı verdi. Hakkında ağır tahrik altında adam öldürme suçundan işlem yapılan Alpaslan Çelik hakkında verilen takipsiz kararında, Rus pilotun koltuğunu fırlattığı anda başını çarparak ölmüş olabileceğinin göz önünde bulundurulduğu ayrıca açıklamaların da komutan olarak yanında savaşanlara sahip çıkma gayretiyle yapıldığı yer aldı.image

Geçen 31 Mart’da, Karabağlar ilçesindeki bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler arasında, Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddiasıyla tanınan Alpaslan Çelik de yeraldı. Geçen Cuma günü adliyeye sevk edilen zanlılar, savcı tarafından detaylı araştırma yapılması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.image

Harp silahı bulundurmaktan tutuklanan Alparslan Çelik’in savcılık ifadesinde, uçağın düşürülmesi olayıyla ilgili olarak, Youtube’de bulunan ve ‘ateş edilmemesi’ telkininde bulunduğu görüntüsü savcılığa delil olarak sunduğu öğrenildi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun kendisini paraşütle fırlattığını anlatan Alparslan Çelik’in, bu sırada, o yöne doğru ateş edilmeye başlandığını, kendisinin de, grubundakileri ateş etmemeleri konusunda uyardığını anlattı. Çelik daha sonra, Rus pilotun, Suriye’de Türkmenlerin yanında savaşan başka bir gruba bağlı kişinin açtığı ateş etmesi sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini, kendisinin ise, kesinlikle ateş etmediğini savundu. Ancak olaydan sonra o bölgenin komutanı olduğu için, bazı açıklamalarda bulunduğu da kaydetti.

SAVCILIK KOMUTAN OLARAK SAHİPLENMİŞ DEDİ

Halan tutuklu bulunan Alparslan Çelik’in Rus pilot Sergei Aleksandrovich Rumyantsev’in öldürülmesiyle ilgili savcılık yaklaşık 1.5 ay yürüttüğü soruşturma sonrasında takipsizlik kararı verdi. Rus savaş uçağının bölgeyi bombalamasından sonra yaşanan olayla ilgili Alpaslan Çelik hakkında, savcılığın ‘ağır tahrik altında adam öldürme suçundan’ işlem yaptığı ortaya çıktı. Takipsizlik kararının 5 sayfalık gerekçe bölümünde, Rus pilotun otopsi raporundan da alıntı yapılıp vücuduna 4 ateşli silah mermisinin isabet ettiği ayrıca kafatasında kırıklar olduğu iç organlarının olaydan dolayı zarar gördüğü yeraldı. Savcılık gerekçeli kararında, Rus pilotun her ne kadar vücudunda mermi çekirdekleri çıkmış olsa da, fırlatma koltuğuyla uçaktan ayrıldığı sırada başını üstündeki camlı bölüme çarpmasından dolayı kafatasında kırıkların oluşmuş olabileceği kanaatini ifade etti. Rus pilotun kafatası kırığından mı yoksa mermilerin vücuduna isabet etmesinden dolayı mı hayatını kaybettiğinin birbirine yakın zamanda olduğu için belirlenmesinin tıbben mümkün olmadığı görüşü de yine kararda yeraldı. Alpaslan Çelik’e ait Yuotube’de çıkan görüntüleri ayrıntılı inceleyen savcının, bir komutan olarak uyarmasına rağmen sonradan emrindeki askerine sahip çıkmak için açıklamaları yaptığı ifade edildi.

DHA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR