Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZAMANE REKTÖRÜ '' YÜZBİN TL. MAAŞ ''
ZAMANE REKTÖRÜ '' YÜZBİN TL. MAAŞ ''
ürk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, görevde olduğu dönem 100 bin TL maaş aldığı yönündeki haberleri pişkince savundu
12 Nisan 2016, 12:36
 
 
Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, görevde olduğu dönem 100 bin TL maaş aldığı yönündeki haberleri değerlendirdi.Pişkin bir şekilde mmaş normal dedi.
 
100 bin lira aldığını kabul eden Ban, maaşı kendisinin belirlemediğini söyledi.
 
Eski başkan Osman Yıldırım döneminde ‘usulsüzlük’ iddialarıyla gündeme gelen Türk Hava Kurumu’nda (THK), bu kez de kuruma bağlı THK Üniversitesi’nin eski rektörü Ünsal Ban’ın aldığı maaş konuşuluyor. THK Üniversitesi’nin bir tazminat davası için Ankara 15’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu gelir durumunu gösteren belgede, Ban’ın 100 bin TL maaş aldığı bilgisi var.
 
100 BİN TL'Yİ PİŞKİN ŞEKİLDE KABUL ETTİ 
Maaşı ile ilgili tartışmalar üzerine konuşan Prof. Ban, 100 bin lira maaş aldığı bilgisinin doğru olduğunu söyledi.
 
Üniversite kurulana kadar 3 yıl ücret almadan çalıştığını söyleyen Ünsal Ban, “Üniversite fikri ortaya çıktığında üniversitenin altyapısını oluşturmak için Türk Hava Kurumu başkanından 2 milyon TL para istemişler. Biz o dönemin kurum başkanı Osman Yıldırım'a sizden para almadan altyapıyı oluşturalım üniversite kurulduğunda ücreti bize maaş olarak ödersiniz dedik. Bunun neticesinde mütevelli heyeti maaşımı önce 50 bin TL, sonra da 100 bin TL olarak belirledi. Bu benim talep ettiğim ya da belirlediğim bir maaş değil” ifadelerini kullandı.
 
UTANMADAN 100 BİN TL.MAAŞI SAVUNDU
 
Hürriyet gazetesinin haberinin algı yaratmaya yönelik olduğunu belirten Ünsal Ban, “Şimdi Hürriyet gazetesinin CEO'su ne kadar maaş alıyordur. Bir de onu sormak lazım. Bir çok şirketin üst düzey yöneticileri bu civarda maaş alıyor. Ben iyi biliyorum ki çoğu vakıf üniversitesinin rektörleri de 150-200 bin TL arası maaş alıyor. Bunu kanıtlayabilirim” dedi.
 
YENİ REKTÖRÜN MAAŞI 10 BİN TL
 
Türk Hava Kurumu yetkilileri, üniversitede rektörlük görevini Prof. Dr. Yıldırım Saldıraner’in vekaleten yürüttüğünü ve maaşının da 10 bin lira olduğu bilgisini verdiler. 
 
İŞÇİLER 6 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR
 
THK’nın tek gündemi rektör maaşı değil. Kurumda çalışan işçiler, 6 aydır maaşlarını, emekliliği gelenler ise tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle mahkeme yoluna gitti. İşçiler, maaş ve tazminatları için THK mallarını haczetmek amacıyla başvuruda bulunurken, geçen ay icra memurları haciz yoluyla tahsil için THK Genel Başkanlığı’na gitti. Yönetim ile varılan anlaşma sonucu, haciz işlemi yapılmadan işçilerin alacaklarının bir kısmı yatırıldı. THK yetkilileri işçilere ödeme yapılamamasıyla ilgili olarak “Nakit akışında bazı sıkıntılar yaşanıyor” açıklamasını yaptı.
 
VAKIF KREDİSİYLE KURULDU
 
2011’de, devlet desteği almadan, THK Vakfı’nın bankalardan çektiği 100 milyon TL’lik krediyle faaliyetlerine başlayan üniversite, havacılık sektörüne nitelikli elemanyetiştirmeyi hedefliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR