Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EĞİTİM DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI
EĞİTİM DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI
Eğitim camiası bir duayenini kaybetti. MEF okullarının sahibi ve Özel Dershaneler Birliği ÖZDEBİR’in Başkanı Dr. İbrahim Arıkan hayata gözlerini yumdu
3 Şubat 2016, 14:44

 

Eğitim camiası bir duayenini kaybetti. MEF okullarının sahibi ve Özel Dershaneler Birliği ÖZDEBİR’in Başkanı Dr. İbrahim Arıkan hayata gözlerini yumdu

Türkiye’de eğitimin temel yapı taşlarından İbrahim Arıkan, eğitime kattığı değerler ve kişiliğiyle gönüllerde yer eden bir isimdi.

Okulu olmayan bir köyde doğduğu için ilkokula 9 yaşında gidebilen fizik öğretmeni İbrahim Arıkan, bugün binlerce insanın çalıştığı Arıkanlı Holding’in patronu oldu. Maddi imkansızlıklar yüzünden çalıştığı dershanenin sahibi ABD’ye yerleşmek isteyince 1972’de dersaneyi borçla devralan Arıkan, yıllar sonra 1996’da MEF Okulları’nı kurdu. Ve hayali olan MEF Üniversitesi’ni geçtiğimiz yıl çok iyi bir akademisyen kadrosuyla ve özel bir eğitim modeliyle Türk yüksek öğrenimine kazandırdı.

HAYATINI, EĞİTİMDE HEP DAHA İYİYİ BULMAYA ADAMIŞ BİR İSİMDİ!

Arıkan, 30’a yakın bir eğitimci ve akademisyen kadrosuyla birlikte, dünyanın bir çok ülkesindeki eğitim sistemlerini 8-10 yıllık uzun süreli bir çalışmayla inceleyip, Türkiye koşullarına bunun en doğrusunu nasıl uygulayabiliriz şeklinde düşünerek MEF Okulları’nın Eğitim Konseptini oluşturdu.

MEF’in ilk defa yaptığı uygulamaları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  Dr. İbrahim Arıkan’ın okullarında inceleyip kendi okullarına uyarlamaya başlamış. Liselerin 4 yıla çıkarılması konusu ilk defa MEF’te uygulandı. MEF’teki eğitim, Fen Bilimleriyle ilgili özel programlar, ölçme değerlendirme yapıları, ikili öğretmen sistemi gibi çalışmaları MEB, MEF’te deneyip, görüp, yaşadıktan sonra liselerde uygulamaya başlandı.

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Dr. İbrahim Arıkan’ın cenazesi için ilk tören 4 Şubat Perşembe günü (yarın) saat 12:00′da MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde yapılacak. Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından, İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlanacak.

ARIKANLI HOLDİNG TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Dr. İbrahim Arıkan’ın vefatının ardından Arıkanlı Holding bir taziye mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Vizyonu ile şirketlerimizi çok önemli noktalara taşıyarak tüm çalışanların gönlünde taht kurmuş değerli büyüğümüz İbrahim Arıkan’a Allah’tan rahmet dileriz. Başımız Sağolsun”

“TÜRKİYE’DEKİ MODERN EĞİTİMİN ÖNCÜSÜYDÜ”

Basın Konseyi’nden yapılan açıklamada da şöyle denildi:

“İnsana ‘insan’ olduğu için değer veren, Anadolu deyimiyle, “72 millete aynı nazarla bakan” bir hümanist, küçük bir köyde doğup, ülkesinin adını dünyaya duyuran, kurduğu eğitim sistemiyle sayısız ödül alan, ülkesine aşık bir öğretmen, Atatürk Devrimleri ve laikliğin savunucularından, Türkiye’deki modern eğitimin öncüsü, Basın Konseyi`ne büyük hizmetler veren, Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı başkanlarından İbrahim Arıkan`ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. İbrahim Arıkan`a Allah`tan rahmet, kederli Ailesi`ne, dostlarına, sevenlerine, çalışanlarına, iş ve eğitim dünyasına sabırlar diliyoruz. Işıklar içinde uyusun…”

Ölümüyle sosyal medya da yasa büründü. Sosyal medya takipçileri yaptıkları paylaşımlarda Dr. İbrahim Arıkan’ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getiriyor.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

GERİDE O’NU DAİMA SEVGİ VE MİNNETLE ANACAK İNSANLAR BIRAKTI

- Ömürlerimize kattığın değerler asla unutmayacak hocam…Sen asla unutulmayacaksın…Nurlar içinde yat İbrahim Arıkan…

- Türkiye gerçek bir eğitim lideri ve dürüst bir işadamını kaybetti. İbrahim Arıkan Bey’e tanridan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

- Türkiye’de eğitimin temel yapı taşlarından,Sayın İbrahim Arıkan’ı kaybettik. MEF ,eğitim camiasının başı sağolsun…

- MEF Okulları kurucusu İbrahim Arıkan vefat etmiş, onu sakin, ilkeli ve eğitim olunca her zaman çok heyecanlı olmasıyla hatırlayacağım.

 

- Eğitimin duayen ismi İbrahim Arıkan geride O’nu daima sevgi ve minnetle anacak insanlar bıraktı. Mekanı cennet olsun


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR