Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADLİYE'DE TORPİLİN BELGESİ
ADLİYE'DE TORPİLİN BELGESİ
Adliyedeki torpil belgelendi. Kızı Türkiye 71'incisi olmasına rağmen elenen Savcı Menderes Arıcan, belgeleri paylaştı. Yazılıda yüksek alanların puanları mülakatta düşmüş
26 Ocak 2016, 07:56

 

Adliyedeki torpil belgelendi.

Kızı Türkiye 71'incisi olmasına rağmen elenen Savcı Menderes Arıcan, belgeleri paylaştı. Yazılıda yüksek alanların puanları mülakatta düşmüş. Düşük alanlar ise mülakatla sınavı kazanmış. Cep mesajına yansıyan torpil trafiği şöyle: "Memur-Sen Başkanı ile görüştük. Listelerinin yüzde 50'si kabul edilmiş."

Hakimlik sınavında yüksek puan alıp mülakatla elenenlere, Adliyeye yazı işleri personeli alımındaki torpil skandalı eklendi. Birçok adliyedeki yazı işlerine, sınav ve mülakatla değil referansla personel alındığı ortaya çıktı. Kızı hakimlik ve savcılık sınavında 90 puan üzeri alan ancak mülakatta düşük verilerek elenen Savcı Menderes Arıcan, sosyal medya hesabından adliye yazı işleri personel alımıyla ilgili skandal belgeler paylaştı. Buna göre personel torpili ortaya koyan bir mesaj ile yazılı sınavda başarısız olup mülakatla kazananların bazılarının listesini paylaştı. Listelerde, yazılıdan 90 puan ve üzeri puan alan birçok adayın mülakatlarda çok düşük puanla elendiği görülüyor. Yazılıda düşük puan alanların mülakatta yüksek puanla kazanması da dikkat çekiyor.

Kızının mülakatla elenmesine tepki gösteren Savcı Menderes Arıcan, torpil skandalına ilişkin belgeleri gösterip "Hiç mi vicdanınız sızlamadı?" diye sordu. Personel alım yetkilileri arasında geçtiği iddia edilen mesajda, fişleme niteliğindeki bilgiler de yer alıyor. Sınava girenlerin kim olduğu ve hangi görüşe yakın olduğu belirtiliyor. Cep telefonu mesajı şöyle: "Dönüş şimdi yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı ile görüştük. Listelerinin yüzde 50'si kabul edilmiş. Geri kalanlar MHP referanslı. 3 ay vekalet eden eski bakan şimdiki müsteşar ülkücü kökenli. Ali Yalçın ülkücü kökenli. Bu kişiler ile ilgili bir araştırma yapıp Cumhurbaşkanımız ile paylaşacak. Bunun sözünü aldık."

Savcı Arıcan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bir cumhuriyet savcısının çocuğuna ve onlarca vatan evladına haksızlık ve hukuksuzluk yaparken daha dikkatli olmalıydınız beyler. Evet, şu mesajı ve yandaki tabloyu bir incelemenizi rica edeceğim. Bu memlekette bir insanın hakkı ve hukuku bu kadar kolay yenebilir mi? Sabahlara kadar göz nuru döken, birçok şeyinden feragat ederek bu sınavlara aylarca çalışan bir insanın hakkı bu kadar kolay yenebilir mi? Yazıklar olsun sizlere. Bu tablo gibi onlarca tablo var elimizde. Yazılıdan 90 puan ve üzeri puan alan birçok insanın hakkının nasıl yendiğini yandaki mesaja bakarak anlayabilirsiniz."

Örgüt suçu olabilir

Telefon trafiğinin ortaya çıkartılması durumunda örgüt trafiğinin delilleneceğini savunan Savcı Menderes Arıcan, "Bu mesaj yeterince bir şey ifade ediyor mu sizce? Bu mesaj sahibinin adı soyadı bizde saklı. Daha başka deliller de mevcut. Cezai soruşturmaya geçilirse, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. O tarihli telefon trafiğini getirdiğiniz zaman her şey kabak gibi ortaya dökülecek. Burada örgüt suçu bile söz konusu olabilir. Ey kul hakkı yiyenler hem bu dünyada hem de öbür dünyada yargılanacaksınız." dedi.

Savcı Menderes Arıcan, torpil skandalına ilişkin belgeleri, sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre yazılı sınavda 64 puan alana, mülakatta 95 puan verildi. Bu kişi sınavı kazandı. Yazılı sınavda 90 puan alan ise 62 mülakat notuyla elendi.

Mehmet Kuru -Zaman


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR