Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZEYTİNYAĞI OSKARLARI DAĞITILDI
ZEYTİNYAĞI OSKARLARI DAĞITILDI
Zeytindostu Derneği’nin geleneksel Zeytindostu Yemeği Akhisar’da gerçekleştirildi. Yemek öncesinde 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışması ile slogan ve fotoğraf yarışmalarının kazananları açıklandı.
23 Nisan 2015, 22:12

Zeytindostu Derneği’nin geleneksel Zeytindostu Yemeği Akhisar’da gerçekleştirildi. Yemek öncesinde 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışması ile slogan ve fotoğraf yarışmalarının kazananları açıklandı.

 Zeytindostu Derneği 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasının kazananlarını Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törenle açıklandı.  17 altın madalya, 15 gümüş, 5 bronz madalyanın verildiği geceye AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,  Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, Dernek Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

 YARIŞMAYA REKOR KATILIM

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, yarışmaya bu yıl katılımın rekor seviyelere ulaştığını kaydetti.  Önceki yıllarda 5-6 olan madalya sayısının 37 madalyaya çıktığını altını çizen Tatlı, “Ülkemizde sızma zeytinyağı bilincini yerleştirmeyi başardık. Ülkemizde 40 ilde zeytincilik faaliyeti yapılıyor. Kalite yarışmamızda kalitesini tescilleten firmaların coğrafi dağılımına baktığımızda zeytin üreten bölgelere yayılmış olduğunu görüyoruz. Bu yıl rekor düzeyde katılım aldık. Önümüzdeki yıl Zeytinyağının Oskarları olarak yarışmamızı uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

image

 17 ALTIN MADALYALI MARKA

 Yarışmanın değerlendirme sürecinde, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nün evsahipliğinde; kurumun akredite duyusal analiz labaratuvarının yanısıra,  Zeytindostu Tadım Paneli, Ulusal Zeytin ve Zeytin Konseyi Tadım Paneli, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli, Ayvalık Ticaret Odası Tadım Paneli ve Zeytin ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu tadım panellerinden panelistler analizlerde görev aldı.  Değerlendirme sonunda 17 altın, 15 gümüş, 5 bronz madalya verildi. Dereceye giren markalar ise şunlar; Altın:  Nar Gourmet (2 altın), Büyükakça, Zetay, Seroliva (2 altın) ,Tuay, Beyzade, Menteşe-SOM, Safitad, Zeytinseli, Karakaş Çiftliği, Aureline, Silisya, Mahmut Çevik (Şahış), Elea, Sedat Köksalan (Şahıs) Gümüş: Fromida, Ovilo, Öz-Em, İzorya, Güven Asa, Dizem, Balcatepe, Ayvalık Köklü Zeytincilik, Semercioğlu, Alhatoğlu, Alyattes, Zeytinseli, Ravika, Düet, Orfe Bronz: Toy Konağı, İnoliva, İdamis, Tuna, Nar

Natürel Sızma Zeytinyağı Ödül töreninin yanısıra 2. Slogan ve 2. Fotoğraf yarışmalarının da ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından katılımcılara ve protokole plaket töreni yapılmasının ardından Egea Restoran’da Zeytindostu Yemeğine geçildi.

RENKLİDAĞ: KÖTÜ BİR YIL OLDU

Gecede konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, ihracatçılar için kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek hasat sezonu boyunca yüksek seyreden zeytinyağı fiyatlarından yakındı.  Renklidağ, “İspanya’da 8 lira olan sızma zeytinyağı fiyatları ülkemizde 12 lira seviyesindeydi. Bu yıl arz-talep dengesinin oturmadığından ötürü ihracatta büyük sıkıntılar yaşadık. 2013 Şubat ayında 12 bin 600 ton zeytinyağı ihraç ederken bu yılın Şubat ayında bin 600 tonlara kadar düştü ihracatımız… Bu istikrarsızlığı aşmak adına Tarım Bakanlığı nezdinde kademeli prim sisteminin kurulması için girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

AYDEMİR: MARKA ÇIKARMAMIZ LAZIM

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, zeytin ağacı varlığında yaşanan artışa dikkat çekerek, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak zeytinyağının hammaddesi zeytine de prim verilmesi için mücadele ettiğini ifade etti. Aydemir, markalaşmanın da önemine dikkat çekerek, “Artık sıra markalaşmada, uluslararası piyasaya marka çıkarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

VALİ BEKTAŞ: AĞAÇ VARLIĞIMIZ ARTTI

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa’da zeytin ağacı sayısının 20 milyon 90 binden 22 milyon seviyesine geldiğini belirtti. Vali Bektaş, yarışmanın Akhisar’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 YILIN ZEYTİNDOSTU BÜROKRATI

Törende ayrıca Zeytindostları tarafından “Yılın Zeytindostu Bürokratı” seçilen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a, Dernek Başkanı Abidin Tatlı tarafından plaketi takdim edildi. Tatlı, Bektaş’ın zeytincilik sektörüne desteğinin sürmesini temenni ettiklerini söyledi.

 Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR