Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAKET KABE'DE TAVAF
MAKET KABE'DE TAVAF
AKP'li Üsküdar Belediyesinin kültür merkezi önüne yaptığı Kâbe gündemdeki yerini korurken, Diyanet İşleri Başkanlığı da, maketi tavaf etmeye çalışmanın büyük vebal olduğunu açıkladı.
22 Nisan 2015, 11:09

 

AKP'li Üsküdar Belediyesinin kültür merkezi önüne yaptığı Kâbe gündemdeki yerini korurken, Diyanet İşleri Başkanlığı da, maketi tavaf etmeye çalışmanın büyük vebal olduğunu açıkladı.

Diyanet, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Üsküdar Belediyesi’nin kurdurduğu Kâbe maketinin gerçekmiş gibi algılanmaması gerektiğini belirtti. “Sadece Kâbe’yi ziyaret sırasında, nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgi sahibi etmek için maket kurulabilir." diyen Diyanet, aksi halde herhangi bir dini vecibeyi yerine getirdiğini düşünerek bu maketi tavafetmeye çalışmanın büyük vebal olduğunu vurguladı.

TAVAF ETMEYE GELEN VATANDAŞ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Avukat ve Twitter'da tanınan Cihat Duman isimli bir vatandaş, ihram giyerek Kâbe maketin olduğu Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ne gitti. Saat 11:30 sıralarında belediyenin güvenlik görevlileri ile karşı karşıya kalan Cihat Duman, engellemelere rağmen ‘Nostaljik amaçla' ziyarete geldiğini anlatmaya çalıştı. Tartışma büyüyünce güvenlik görevlileri emniyet yetkililerini çağırdı. Karakola götürülüp ifadesi alınan Duman, emniyet ifadesinde de kendisine yapılan muameleye tepki gösterdi. Duman, daha sonra serbest bırakıldı.

SADECE KÂBE MAKETİ YOK

Üsküdar belediyesi tarafından, Kutlu Doğum haftası etkinliği kapsamında Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi yanına kurulan "Asr-ı Saadet Köyü" içerisinde Kâbe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer alıyor.

KUR'AN-I KERİM TASARIMLI PASTA

 

Öte yandan, Zile Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası gerekçesiyle düzenlediği etkinlikte Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta kesildiği ve dağıtıldığı ortaya çıktı. Olay büyük tepkilere yol açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı da, 2 yıl önceki olayla ilgili soruşturma başlattı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR