Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEZUNİYET KEP'İ İLE UĞRAŞAN O KAFA
MEZUNİYET KEP'İ İLE UĞRAŞAN O KAFA
İstanbul Pendik’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazı ile mezuniyet törenlerinde kep ve cüppe giyilmesi yasaklandı.
28 Mart 2015, 09:29

 

İstanbul Pendik’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazı ile mezuniyet törenlerinde kep ve cüppe giyilmesi yasaklandı. Kep ve cüppenin yasaklanmasına ilişkin gerekçe ise “Öğrencilerin değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat vermemek.” Söz konusu yasak yazısı, ilçede bulunan bütün özel ve resmi okullara gönderildi.

image

TÜM OKULLARA GÖNDERİLDİ
BirGün Gazetesi'nden Çisil Hazal Tenim'in haberine göre, 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminin sona ermesine az bir süre kala, Pendik’te öğrencilerin dört gözle bekledikleri mezuniyet törenlerinde kep ve cüppeye yasak getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu tarafından 16 Mart’ta tüm özel ve devlet okullarına gönderilen resmi yazıyla yasak duyurulurken, yasağın gereğinin ivedilikle yapılması istendi.

İLGİNÇ GEREKÇE
Müdür Otluoğlu imzasıyla okullara gönderilen yazıda kep ve cüppe giyilmesinin yasaklanması şu ifadelerle açıklanıyor:
“Okullarımız, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sağlayan, zihinsel gelişmelerinin yanında yüksek ahlak ve karakter sahibi, milli ve insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesi gereken mekânlar olmak durumundadır. Bu sebeple, öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı sosyal ve kültürel faaliyetlerinin, eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde yapılan uygulamalarla değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.”

Yazıda yapılacak mezuniyet törenlerinin okul idarelerinin alacağı tedbir çerçevesinde yapılması istendi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle okullarımız tarafından yapılacak olan yıl sonu gösterisi veya mezuniyet törenigecesi faaliyetlerin okul idaresi ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirleri alması suretiyle yapılması, programın hazırlanmasında gerek kıyafet gerekse diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması, kep ve cüppe giyilmemesi gerekmektedir.”

AYDOĞAN: LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRMA HAMLESİ
Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet  Aydoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin Batı karşıtlığını teşvik ettiğini belirtti. Aydoğan, bu yasakların eğitimi ve öğretimi, çağdaş ve laik eğitimin sembolik değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla getirildiğine vurgu yaptı.

 

 

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR