Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADANA'NIN GÖZDE OKULUNA POLİS BASKINI
ADANA'NIN GÖZDE OKULUNA POLİS BASKINI
Adana'da ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan Burç Okulları'na bağlı Çukurova Burç Koleji, sabah saatlerinde maliyeci ve polislerin baskınına uğradı.
21 Mart 2015, 12:35
 
Adana'da ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan Burç Okulları'na bağlı Çukurova Burç Koleji, sabah saatlerinde maliyeci ve polislerin baskınına uğradı.
Hafta sonu eğitimin devam ettiği saatlerde 4 maliyeci ve yaklaşık 40 polis okulda arama yaptı. Okul yönetimi ve veliler 12 Eylül ve olağanüstü hal dönemlerini aratmayan bu uygulamaya tepki gösterdi. Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 'vergi usul kanununa muhalefet suçu' iddiasıyla okula gerçekleştirdiği operasyonun nevruz kutlamalarına gölge düşürdüğünü söyledi.



ALGI OPERASYONU

Sultan Sözeri, “Vergi incelemesi denilen konuyla alakalı, Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki bütün polisler buraya gönderilmiş. Kendilerine teşekkür ediyorum, Nevruz’u bize böyle kutlattıkları için, bu arkadaşlara ve onları buraya gönderenlere. Maliye denetmenleri zaten istedikleri zaman, istedikleri belgeleri alabiliyor. Polise gerek yoktu. Ama maalesef bir algı verilmek isteniyor. Önümüzdeki sezon için kayıtlarımıza ciddi bir teveccüh var. Bu tabloyu gören insanlarımız daha bir aşk ve şevkle gelip çocuklarını kayıt edecek. Bizlerde velilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

VELİLERDEN TEPKİ YAĞDI: OKULUN YGS BAŞARISI GÖLGELENMEK İSTENİYOR

Adana’nın ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan Burç Okulları’na bağlı Çukurova Burç Koleji'nin sabah saatlerinde maliyeci ve polislerin baskınına uğramasına veliler sert tepki gösterdi. Çok sayıda polisin dört maliyeciyle okulda arama yapması üzerine öğrencilerin anne ve babaları kuruma akın etti. Gelişmeleri yakından takip eden veliler gözyaşlarına hakim olamadı. Velilerden Süleyman Kıvrak, polis baskının büyük büyük bir hukuksuzluk olduğunu belirterek, “Eğitim-öğretim saatinde bu olayın yaşanması son derece üzüntü vericidir. Bizler çocuklarımızı eğitim ve öğretim için gönderdik. Bu baskın sonrası çocukların psikolojini tahmin etmek mümkün değildir. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.

YGS'DE ADANA BİRİNCİSİ BU OKULLARDAN ÇIKTI"

Bir başka veli Kürşad Ekşi ise uygulamalar için “Allah var gam yok” değerlendirmesini yaparak, “Bu yapılanları bir şeref nişanesi olarak yakamızda taşırız. Biz güzel bir hayat istemiyoruz, güzel bir ölüm arzu ediyoruz. Çocuğum şu anda tedirgin, ağlıyor. Çocuklarımız vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetişsin diye, buraya gönderiyoruz. Okulun girişindeki Çanakkale Şehitliği’nden utansınlar. Yazık ya. Bugün Nevruz. Ama bütün polisler burada. Uyuşturucu kullanılan okullar var. Gidip oraları basınlar. Daha dün YGS’de Adana 1. bu okullardan çıktı. Bu başarıyı gölgelemek istiyorlar. Allah’ın izniyle kimseden korkumuz yok. Allah var gam yok. Bu davranışlarla ne beni ne de çocuklarımı kimse korkutamaz.” şeklinde konuştu.

"YAVRULARIMIZ MİLLİ MANEVİ DEĞERLERLE BÜYÜYOR"

Dört yıldır çocuğunu Çukurova Burç Koleji’nde okutan Yunus Mecidiye ise şunları söyledi: “Çok memnunum. Yavrularımız bu kurumlarda milli ve manevi değerlerini öğrenmiş bir şekilde büyüyor. Aramayı anlayabilmiş değiliz. Polisin gayri ciddi tutumları var. Çocuklarımız şu anda eğitim halinde. Psikolojileri bozulmuş durumda. Özellikle YGS’den sonra 500 bin adayın sıfır puan çektikten sonra bu operasyonun yapılmış olmasıda manidardır.”

"BEN ÜLKEME HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMEK İSTİYORUM BİRİLERİ BUNU ENGELLEMEK İSTİYOR"

Polisin tutumu karşısında gözyaşlarına hakim olamayan velilerden Ali Erdoğan ise “Rezaleti görüyorsunuz. Ben ülkeme hayırlı bir evlat yetiştirmeye çalışıyorum. Ama birileri bunu engellemek istiyor.” ifadelerini kullandı. Bayan veliler ise polis baskınına karşı çıkarak, “Böyle bir operasyonu hiç mantıklı bulmuyoruz. Çocuklarımız okul kapısında ağlıyor. ‘Neden polisler burada, neden bizi içeriye alıyorlar.’ diye soruyorlar. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.

CİHAN                             

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR