Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜK HESAPLAŞMANIN YEMİNİ
BÜYÜK HESAPLAŞMANIN YEMİNİ
Geçen ay Vedat Şahin’in Nişantaşı’nda öldürülme nedeninin intikam yemini olduğu ortaya çıktı.
25 Ocak 2015, 10:34

 

Geçen ay Vedat Şahin’in Nişantaşı’nda öldürülme nedeninin intikam yemini olduğu ortaya çıktı.

10 yıl önce Sedat Şahin’in adamları tarafından öldürülen Hüseyin Saral’ın tabutu başında intikam yemini edildi. 5 kişinin kanı aktı. Öfke dinmedi. Yeğen Yakup Kerem Saral “Şahin soyadlı biri ölmeden bu iş bitmez” dedi ve silahlar yeniden çekildi.

Samsun Bafralı Sedat Şahin ile Oflu Hüseyin Saral arasındaki husumetin kanlı çatışmalara dönmesinin ardından Saral, İtalya’ya kaçtı. Haberi alan Sedat Şahin, adamları ile birlikte İtalya’ya gitti. 31 Ocak 2005’te Hüseyin Saral, Roma’da çapraz ateşe tutularak öldürüldü.

YEMİN VE 5 CİNAYET

Cenaze, Atatürk Havalimanı’na geldiğinde, Saral Ailesi tabutun başında intikam yemini etti. Bu yeminin ardından Saral grubu, Sedat Şahin’in avukatı Atalay Cebesoy’un da arasında bulunduğu 5 kişiyi öldürdü. 
İddiaya göre; Sedat Şahin ile Saral grubu arasında Susurluk davasında hüküm giyen ‘Arnavut Sami’ lakaplı Sami Hoştan aracılık etti.

‘ŞAHİN SOYADLI ÖLMELİ’

İki grubu bir araya getiren Hoştan, saldırmazlık anlaşması yapılmasını sağladı. Anlaşmaya Saral grubunun başındaki isim Burhanettin Saral sadık kalırken, yeğen Yakup Kerem Saral katılmadı. ‘Şahin’ soyadlı birinin vurulmadığını, bu nedenle karşılık vermiş sayılamayacaklarını belirterek anlaşmaya uymayacağını iletti. 24 Aralık akşamı Nişantaşı’nda Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal, Kalaşnikof’la tarandı. Bölgedeki tüm kamera görüntüleri tek tek incelendi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıda kullanılan kırmızı renkli otomobili tespit ederek sahibi T.A.’ya ulaştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Hurşit A.’nın Yakup Kerem Saral’la İstanbul’da birkaç kez bir araya geldikleri belirlendi. Hurşit A.’nın T.A. ile arkadaş olduğu anlaşıldı.

SEDAT ŞAHİN SESSİZ

Saldırının ardından sessiz kalan ve cenazeye de katılmayan Sedat Şahin’in olayın arkasında kimlerin olduğunu belirlemek için adamlarına talimat verdiği öne sürüldü.

NİŞANTAŞI’NDA EV KİRALAYIP 4 AY İZLEDİLER

POLİSİN tespitlerine göre Yakup Kerem Saral, intikam amacıyla 4 ay önce harekete geçti. Vedat Şahin’in Nişantaşı’nda yaşadığı evin bir alt sokağında, tetikçi Nesim D. bir ev kiraladı. Vedat Şahin ve adamlarının hareketleri 4 ay boyunca adım adım izlendi. 24 Aralık akşamı evi gözetleyen gözcü, Şahin’in yanındaki 3 adamıyla evinden çıktığı bilgisini otomobilde bekleyen tetikçilere iletti.

3 TETİKÇİ

Kırmızı renkli otomobildeki tetikçiler harekete geçti. Hurşit A., Nesim D. ve İlhan K. isimli 3 tetikçi, 2 Kalaşnikof ve bir tabancayla otomobilden ateş açtı. Vedat Şahin, Ferdi Topal öldü. 1 kişi yaralandı. Bir saldırgan Şahin’e yakından da ateş etti. Operasyonun ardından Yakup Kerem Saral’ın yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

POLİS 1 AY SONRA DÜĞMEYE BASTI

Günlerce süren teknik takibe rağmen Yakup Kerem Saral’ın gizlendiği yeri bulamayan polis, diğer şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı operasyon kararı aldı. Olaydan yaklaşık 1 ay sonra geçtiğimiz çarşamba gecesi özel harekât timlerinin desteğiyle İstanbul’da 25, Sakarya’da 3 ve Bursa’da 4 adres basıldı. Yakup Kerem Saral bulunamazken, tetikçiler Hurşit A., Nesim D., Yakup Kerem Saral’ın şoförü Mert G., işadamı H.E., işadamı Y.S, saldırıda kullanılan aracın sahibi T.A.’nın da arasında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Hurşit A.’nın üzerinden sahte kimlik çıkarken, evinde 20 bin lira bulundu. 4 tabanca ele geçirilirken saldırıda kullanılan iki Kalaşnikof ve bir tabancaya ulaşılamadı. Tetikçilerin emniyetteki sorgularında, saldırıyı itiraf ettiği bildirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 15 kişiden 8’i sorgularının ardından serbest kaldı.  Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Hurşit A., Mert G., Hasan E., Nesim D. ve Yaşar S. “Tasarlayarak iki kişiyi öldürme” suçundan tutuklandı. A. T. ve T.A. ise “yurtdışına çıkış yasağı” konularak serbest bırakıldı. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR