Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜLER KAZMACI İLE GERİ DÖNENLER BULUŞMASI
GÜLER KAZMACI İLE GERİ DÖNENLER BULUŞMASI
Geri Dönenler bu hafta GüleKazmacı ile buluştu.Kimisi yıllar önce, kimisi birkaç ay önce dönmüştü, hepsinin bir özlem ve dönüş hikâyesi var.
23 Ocak 2015, 21:41

 

Kimisi yıllar önce, kimisi birkaç ay önce dönmüştü, hepsinin bir özlem ve dönüş hikâyesi var.

Vatan hasretini Türkiye'ye gelerek köreltenlerin bu defa büyüyüp geliştikleri kültüre ait anılarını sıcak tutacak dostlukları canlı tutmak adına Rückkehrerstammtisch dedikleri toplantılar ile bir araya geliyorlar.

image

Kendisine uzun Almanya'da yaşayıp dönenleri buluşma toplantıları ile bir araya getirerek özel misyon edinen ve bu kişileri bir araya getirirken özel konuklarda davet eden Çiğdem Akkaya bu kez, Almanya ve Avrupa'da yaşayıp dönüş yapan arkadaşlarını ünlü Fransız sokağının yaratıcısı Mehmet Taştiken'in Cezayir Stage binasında topladı.

image

Geri Dönenler buluşmasının konuğu ünlü spiker ve ses eğitmeni Güler Kazmacı idi.

 Türkiye’de fazla tanıdığı olmayanlar da bu buluşma sayesinde yeni hayatlarında büyük eksik olan sosyal hayat boşluğuna bir nebze katkı sağlıyorlar. Bu buluşmalarda yeni arkadaşlıklar ile dayanışma hikâyelerine konu olan hikâyeler ortaya çıkıyor.

İçlerinde yılların getirdiği alışkanlıkla Almanca sohbet eden de var, aksanım bozuk o yüzden devamlı Türkçe konuşmak istiyorum diyen de vardı, hangi dilde sohbet ederlerse etsinler ortamda bizim insanımızın içtenliği hemen fark ediliyordu. Bu buluşmada ilk kez karşılaşan ve tanışan insanların çok çabuk kaynaşması dikkat çekici idi.

Yaklaşık 55 kişilik bir grubun oluşturduğu gecede Güler kazmacı ses kontrolü ve güzel konuşmaya dair tüyolar verdi.

image

GERİ DÖNENLER ARAŞTIRMASI İLGİ İLE KARŞILANDI

 Birbirlerine iş ve sosyal konularda destek veren bu gruba Almanya’dan dönüşler ile ilgili araştırma yapan Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel araştırmalar vakfı (TAVAK ) Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğuna ''Geri Dönenler'' araştırma projesi için oradaydı.

TAVAK Koordinatörü Ela Utku ve Sosyolog Buse Erturan ile geri dönüşlerin olumlu olumsuz yanlarını araştırma projesi dahilinde anket çalışması yaparken bu çalışmanın ''Geri Dönenler'' tarafından ilgi ve memnuniyet ile karşılandığını belirterek çalışma ve araştırmaların farklı kentlerde ve farklı organizasyonlarda devam edeceklerini belirttiler.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR