Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GİTTİ YAVUZ BİNGÖL GELDİ BERKİN ELVAN
GİTTİ YAVUZ BİNGÖL  GELDİ BERKİN ELVAN
İzmir'in merkez Narlıdere Belediyesi'nin bir süre önce 'Yavuz Bingöl Sokağı'nın adının 'Berkin Elvan Sokağı' olarak değiştirilmesi yönünde aldığı karar, Belediye Meclisi'nden geçip kesinleşti.
6 Ocak 2015, 20:51

 

Şarkıcı Yavuz Bingöl'ün Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın 'Çarşamba Sohbetleri'nde verdiği röportaj sırasında Berkin Elvan'ın ölümünün ardından ortaya çıkan gelişmelerle ilgili, "Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesini yuhalattığı zaman... İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak" sözleri, tepkilere neden oldu. Şarkıcının bu sözleri, adının bir sokağa verildiği Narlıdere'de de tepki çekti.

Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, tüm CHP Meclis grubu olarak karar aldıklarını ilk meclis toplantısında 'Yavuz Bingöl Sokağı' adını 'Berkin Elvan Sokağı' olarak değiştirileceğini açıkladı.

Dün akşam toplanan Narlıdere Belediye Meclisi bu önergeyi onaylarak söz konusu sokağın adı resmen Berkin Elvan oldu. 

Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, "Geçtiğimiz günlerde CHP grubuyla birlikte bir karar almıştık. Narlıdere'de sokaklara, parklara isimleri verirken davranış biçimi ile hayata bakışı ile insanların saygısını kazanmış isimlerin verilmesine dikkat ediyoruz. Ama bir isim var ki maalesef, Narlıdere'nin duruşuna layık olmayarak, belediyenin kendisine verdiği bu onuru taşıyamamıştır. Çok üzgünüz fakat mühim olan insanların omurgalı olması ve bunu taşıyabilmesidir. Bugün Yavuz Bingöl Sanat Sokağı'nın isminin Berkin Elvan Sokak olarak değişmesini gündeme getirdik. Bugün ayrıca çok önemli bir gün Berkin Elvan yaşasaydı bugün 16. Doğum gününü kutlamış olacaktı. Biz Berkin Elvan'ın adını bu sokağımıza vererek adını onurlandırmak istedik. En yakın zamanda da faillerinin bulunmasını istiyoruz. Gezi direnişinin simgesi Berkin Elvan artık bu sokağımızda sonsuza kadar yaşayacak" dedi.

Narlıdere Belediye meclisinde yapılan oylamada 24 CHP'li üye reğişikliğe olumlu oy kullanırken 2 AK Partili üye karşı çıktı. Değişiklik oy çokluğuyla geçti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR