Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP HÜKÜMETİ ÇARŞI'YI DAĞITMAK İSTİYOR
AKP HÜKÜMETİ ÇARŞI'YI DAĞITMAK İSTİYOR
Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve çArşı davasının avukatlarından Ali Rıza Dizdar, iktidarın Siyah - Beyazlı kulübe baskı yaptığını ve Fikret Orman yönetiminin de bu baskıya kulübün‘menfaatları’ adına ses çıkaramadığını iddia etti.
30 Kasım 2014, 16:26

 

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve çArşı davasının avukatlarından Ali Rıza Dizdar, iktidarın Siyah - Beyazlı kulübe baskı yaptığını ve Fikret Orman yönetiminin de bu baskıya kulübün‘menfaatları’ adına ses çıkaramadığını iddia etti.

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Dizdar, muhalif taraftar grubunun hükümetin hedefinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’e özel açıklamalarda bulunan Dizdar, Beşiktaş’ın 12 Eylül döneminde bile siyasi erkten bu denli çekinmediğini vurguladı. Anayasal düzeni yıkıp darbe yapmakla suçlanan 8-9 kişi üzerinden çArşı grubunun ve dolayısıyla Beşiktaş camiasının susturulmak istendiğini belirten Dizdar,
“Çarşı davası aralıkta başlayacak. Dosyaları okuyorum ve onca yıllık hukukçu kimliğimde şunu hissettim; hedefteki 8-9 kişiyi cezalandırıp hepimizi susturmak istiyorlar. Ama çArşı 8-9 kişi değil. çArşı sensin, çarşı benim. Rıdvan Akar çArşı, Cem Dizdar ya da Antalya’daki bir kardeşimiz. Hepimiz çArşı’yız. Bunun farkında değiller” ifadesini kullandı.

İşte Ali Mesut Dizdar’ın açıklamaları

ÇARŞI  davası ilginç özellikler taşıyor, öncelikle şunu belirtmekte fayda var; mevcut tapelerin içinde ihtilal, darbe diye bir şey yok. Bir başka dosyadaki iddianamede ‘Çıkar amaçlı bir örgüt değil’ifadesi kullanılmış. Yani bu bile çArşı’yı darbe girişimi davasında temize çıkarıyor. O dosyaya göre savcılık soruşturmasına bile gerek görülmüyor ve ‘çıkar amaçlı olmayan bir örgüt, bir yapılanma’ deniyor. 

image

Madem ortada çıkar yok, peki öyleyse bu çocuklar nasıl anayasal düzeni yıksın?

Komik oluyorlar ama kimse bunu görmek istemiyor. Kaldı ki Gezi Parkı yer olarak çArşı’ya, semte yakın. çArşı elbette orada katılıp protestosunu yapacak, protest bir duruş söz konusu. Üstelik bu çocuklar her hukuksuzluğa karşı duruyor. Protesto hakkı en doğal hakları ama işin tuhafı bir oyun oynanıyor, siyasiler tarafından... Bunu görebiliyorsunuz. Hedef 8-9 kişi ancak bu oyunu oynayanlar çArşı’nın yapısını bilmiyorlar. 8-9 kişiyle sınırlı değil. Herkes çArşı.

Dosyalara bakıyorum, çArşı’yı ekonomik şeyin içinde sokup kirletme havası hâkim. Bir bilet hikâyesi uyduruyorlar. Olmadı, Optik şundan öldü, diğeri bunun için öldürüldü, Azat budur, Alen şöyledir, Ayhan şudur diye hedef yaratılıyor.

Beşiktaş yönetimi iktidardan ve Cumhurbaşkanı’ndan çekiniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu geldi geçenlerde maça; sayın başkanımız yok, eski Cumhurbaşkanı geldi maça, başkan yine yok. Sonra da perde arkasında ‘Beşiktaş’ın ari menfaatları için’ deniyor.

Gerek Başkan Fikret Orman gerekse Yalçın Karadeniz bu iktidardan çekiniyor.

çArşı’nın tek fotoğraf karesine girmediler. Gezi olayları başladığında İnönü Stadı’nın yıkım töreni vardı. Dönemin başbakanı davetliydi, ya gelseydi ne olacaktı? Beşiktaş’ta taraftar dövülüyor ama resmi sitemiz tek satır açıklama yapıp taraftarını korumuyor. Divan Kurulu’nda üyeliklerin bekletilmesi konusunda, ‘Gezi eylemlerine katılanlar bekletiliyor’ dendi. Dil mi sürçtü bilemem ama bu ifade bile Beşiktaş’ın siyasi erkten çekindiğini kanıtlıyor. 12 Eylül’de bu kadar çekinmedi Beşiktaş Kulübü. Başkanın yaptığı iyi şeyler var ama çekinmesinin nedeni stat inşaatı mı? Yoksa Fikret Orman başkanken Balyoz davasındaki sanıkları ziyaret etti, acaba kulağı mı çekildi? Bilemiyorum ama bildiğim şey çArşı grubunun onurlu evlatlarının korunmadığı. Gezi olaylarında kesinlikle suçsuzlar”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR