Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BENİ SARRAF SÜRDÜRDÜ
BENİ SARRAF SÜRDÜRDÜ
7 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararına itiraz eden eski Emniyet Amiri Orhan İnce, TBMM Soruşturma Komisyonu’na verdiği bilgide, Rıza Sarraf’ın kendisiyle tanışmak için görev yaptığı karakola geldiğini, ancak daha sonraki görüşme taleplerini kabul etmediğini söyledi.
14 Kasım 2014, 08:26

 

7 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararına itiraz eden eski Emniyet Amiri Orhan İnce, TBMM Soruşturma Komisyonu’na verdiği bilgide, Rıza Sarraf’ın kendisiyle tanışmak için görev yaptığı karakola geldiğini, ancak daha sonraki görüşme taleplerini kabul etmediğini söyledi.

Kendisine gelenAdem Gelgeç’in Sarraf’ın kara para kaçakçılığı yaptığını ve hakkında gizli bir soruşturma yürütüldüğünü söylediğini aktaran İnce, “Bu şikayeti benden sandılar. Sarraf, İçişleri Bakanı Güler ile ilişkisini kullanarak beni sürdürdü” dedi. İnce, Sarraf’ı tehdit ettiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyledi.

4 eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu, dün Rıza Sarraf’ın görevden aldırdığı ileri sürülen eski Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce’yi tanık sıfatıyla dinledi. Toplantıya avukatı Özcan Karakoç ile gelen İnce’nin avukatının toplantıya katılmasına izin verilmedi. Edinilen bilgiye göre İnce, Rıza Sarraf’ı tanımadığını, görev yaptığı karakola tanışmak amacıyla geldiğini, bu şekilde tanıştıklarını söyledi. Sarraf’ın daha sonra da kendisiyle görüşmek için girişimlerde bulunduğunu, ancak magazin haberlerine çok konu olması ve kirli ilişkileri bulunması nedeniyle kendisini reddettiğini belirten İnce, kendisini ziyarete gelen Sarraf’ın eski ortağı Adem Gelgeç’in Sarraf’la ilgili olarak “Sarraf kara para kaçakçılığı yapıyor. Kendisiyle ilgili gizli bir soruşturma yürütülüyor” dediğini aktardı. Sarraf’ın soruşturmayla ilgili süreç nedeniyle kendisini sorumlu tuttuğunu belirten İnce, “Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’le ilişkisini kullanarak beni sürdürdü ve sonra da meslekten atıldım” dedi. Güler’in kendisi hakkında tapelerde yer alan küfür ve hakeretleriyle ilgili olarak da İnce, “Gazetelerden kayıtlara baktım. Benimle ilgili sözlerinden dolayı kanım dondu, hicap duydum. Ben mağdurum” dedi. İnce, Sarraf’ı tehdit ettiğine yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi.

İnce’nin avukatı Karakoç, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, müvekkilinin meslekten men edilmesine varan sürecin Türkiye tarihinde belki de görülmüş en örgütlü suç yapılarından biri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Müvekkilimin nasıl meslekten atıldığıyla ilgili, nasıl rüşvet ilişkisi olduğuyla ilgili hususlar İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndaki dosyada sabittir. Müvekkilim halen kirada oturan, kendisine ait otomobili olmayan, iki çocuğuna bakma derdinde bir devlet memurudur. Suç örgütünün lideriyle eski bakan arasında geçen ve soruşturma dosyasında yer alan görüşmelerde kendisi hakkında sövmeye varan ifadeler kullanmıştır. Müvekkilim, Erzurum’dan hemşehrisi olan Zarrab’ın kuryesi aracılığıyla tanışma maksadıyla bir iki kez Rıza Zarrab’la görüşmüştür. Bunun dışında görüşmesi olmamıştır. Müvekkilim magazine çıkmış, kirli ilişkisi olan kişilerle görüşmemeyi ilke edinmiştir. Rıza Sarraf herkese ulaşabildiği için onurlu duruş sergileyen müvekkilime ulaşamayınca başka yollara tevessül etmiştir. Müvekkilimi meslekten attırmıştır.”

Emine Kaplan


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR