Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK GAZETECİYE GURURLANDIRAN ÖDÜL
TÜRK GAZETECİYE GURURLANDIRAN ÖDÜL
İtalya’da 20 yılı aşkındır gazetecilik mesleğini başarıyla gerçekleştiren Yasemin Taşkın, Anima Ödülleri’nin “Gazetecilik” kategorisine layık görüldü
10 Ekim 2014, 07:42

 

Türk gazeteciye “vicdan” ödülü

İtalya’da 20 yılı aşkındır gazetecilik mesleğini başarıyla gerçekleştiren Yasemin Taşkın, alanlarında yaptıkları çalışmalarla etik bir vicdanın oluşmasında katkıda bulunan, dayanışma ve sosyal sorumluluk konularında dikkat çeken isimlere verilen Anima Ödülleri’nin “Gazetecilik” kategorisine layık görüldü.

Başkent Roma ve onu kapsayan Lazio bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerin birliği “Unindustria” tarafından kurulan Anima Derneği’nin 2002 yılından bu yana 5 dalda dağıttığı ödüller, Pazartesi akşamı Campidoglio’daki törenle sahiplerini buldu. 

Lazio Bölge Yönetimi ve Roma Belediyesi’nin himayesinde, “Etik bir vicdanın gelişmesi için” sloganıyla verilen Anima Ödülleri’nin “Gazetecilik” dalında bu yılki ödülü tecrübeli Türk gazeteci Yasemin Taşkın’a verildi.

Türkiye, AB, İtalya, alanındaki çalışmaları ile İtalyan kamuoyu ve medyasının yakından tanıdığı gazeteci Taşkın, “meslek hayatındaki çalışmaları, kendi idealleri doğrultusunda mesleğini icra ederken yaptığı mücadele ve cesareti” nedeniyle ödüle layık görüldü. Lazio Bölge Başkanı Nicola Zingaretti'nin  de katıldığı ödül töreninde, “Anima Ödülleri” Başkanı Sabrina Florio, “bu ödülü hak edenlerin, geleceğe dair olumlu ve güven verici mesajlar verdiğini, cesaret ve kararlılıkla, kişisel amaçlarını gerçekleştirdiklerini” ifade etti.

image

“Mesleğimiz ve Türk gazeteciliği adına gurur verici”

Basının, 25 yıla yakın süredir yaşadığı İtalya ile Türkiye başta olmak üzere, dünya genelinde özellikle özgürlükler kapsamında  nazik bir dönemden geçtiğini dile getiren Yasemin Taşkın, “Bu ödül, mesleğim ve Türk gazeteciliği adına gurur verici. Gazeteciliği her ne pahasına olursa olsun etik kodları içinde yapmaya devam etmek önemli. Bu meslekte hepimiz bazı bedeller ödüyor olsak da yaptığımız işin değerinin kamuoyu tarafından fark edildiği bu ödüllerle ortaya çıkıyor” diye konuştu. İşadamlarının da demokrasinin düzeyi, ifade özgürlüğü ve insan hakları gibi konulara duyarlı olmalarının önemli olduğunu belirten Yasemin Taşkın, “Yatırımcılar, sadece ekonomi değil, kendi yatırımlarının istikrarı, geleceği için siyasi istikrarın temeli olan demokratik hak ve özgürlüklerle ilgilenmelidir” dedi. 

Siyasal Bilgiler Basın Yayın Okulu mezunu olan Yasemin Taşkın, gazeteciliğe, 1980'li yılların başında Ankara'da Yankı dergisinde başladı. İtalya'da, Anadolu Ajansı ve Sabah gazetesinin temsilciliklerini yaptı. ATV, BBC, VOA, Deutsche Welle gibi yayın kuruluşlarının yanı sıra, İtalya'da La Repubblica, Manifesto, Riformista, Limes Jeopolitik Dergisi gibi yayın organlarında yazıları yayınlandı. Birçok televizyon programına yorumcu olarak katıldı. İtalya, Vatikan ve AB çerçevesinde önemli siyasi haber ve röportajlara imza attı. Türk – İtalyan Forumu’nun kurucusu olan Yasemin Taşkın, Türkiye ile ilgili konferans ve kültürel faaliyetler düzenledi. Taşkın'ın “90'lı yıllarda Türk Sineması” ve Ağca'nın Papa'ya suikastını konu alan "Papa'yı Öldürün" adlı kitapları bulunuyor. 2005 yılında İtalya'da uluslararası alanda başarı gösteren kadınlara verilen Roma Şehri Kadınları Ödülü'ne layık görülen Yasemin Taşkın, biyografisi ve Türkiye'yi konu alan bir kitap üzerinde çalışıyor.

Dağıtılan diğer Anima Ödülleri ise şöyle:

Sinema kategorisi: “Smetto Quando Voglio” filmi ile Yönetmen Sydney Sibilia.

Fotoğraf kategorisi: Gianni Berengo Gardin.

Edebiyat kategorisi: “Non dirmi che hai paura” kitabının yazarı Giuseppe Catozzella.

Tiyatro kategorisi: “Orchidee” oyununcaki performansıyla Pippo Delbono.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR