Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK DİYARBAKIR'DA ASAYİŞİ SAĞLIYOR !!!
PKK DİYARBAKIR'DA ASAYİŞİ SAĞLIYOR !!!
Diyarbakır Sur ilçesinde Yüzü kapalı örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi ve.....
18 Ağustos 2014, 09:48

PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik ?Hareketi (YDG-H) Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenledi.

Yüzü kapalı örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi.

YDG-H üyeleri esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri sokak ortasında sopalarla dövdü. Örgüt arama, silah çekme ve dövme görüntülerini ise sosyal medya hesabından duyurdu. 

image
Geçen hafta Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki yol üzerinde arama noktası kurarak IŞİD militanı olduğu iddia edilen 13 kişiyi yakaladığını duyuran YDG-H, bu sefer Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 'uyuşturucu operasyonu' düzenledi. 1,5 yıl önce Şırnak’ın Cizre ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kuruluşunu ilan ettikten sonra başta bölge il ve ilçeleri olmak üzere ülke geneline yayılan yapılanma, kendisini PKK’nın şehirdeki ‘askeri unsuru’ olarak tanımlıyor. Bünyesinde asayiş, ahlak ve uyuşturucu gibi birimleri da olan örgüt, şehirdeki eylemleri organize ediyor. 

YDG-H, dün gece Diyarbakır’ın dört merkez ilçesinden biri olan Sur ilçesinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Saat 21.00 sularında ilçenin en merkezi yeri olan Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesi’ne çıkan yüzleri kapalı ve silahlı YDG-H üyeleri, yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordu, esrar ya da uyuşturucu madde sattığından şüphelendiği kişileri bir süre gözaltında tuttu. Daha sonra kahvehane ve internet kafelere giren örgüt mensupları, silah çekerek vatandaşları sıraya dizdi.

Kimlik kontrolü yapan yüzü kapalı kişiler, bazı vatandaşları gözaltına aldı. YDG-H üyeleri, bu sırada esrar sattığı, torbacılık yaptığından şüphelendikleri bazı kişileri sopalarla dövdü. Örgüt daha sonra operasyon görüntüleri internetten paylaştı. Görüntülerde YDG-H üyelerinin bazı kişileri sopalarla dövdüğü, silah çektiği, sıraya dizdiği görülüyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR