Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNİVERSİTE KAZANAMAYANLARA YENİ BİR FIRSAT
ÜNİVERSİTE KAZANAMAYANLARA YENİ BİR FIRSAT
Üniversite tercih sonuçlarının beklendiği bu günlerde, açıkta kalacak öğrencilerin içini rahatlatacak açıklama Kosova’dan geldi.
10 Ağustos 2014, 19:12

 

Avrupa Üniversitesi Kosova (ESLG) Koleji Başkanı Dr. Visar HOXHA, Türk akademisyenlerin yoğun çalışmaları sonucunda var olan Avrupa Hukuku Programlarının yanı sıra gerekli değişiklikler ve ek dersler koyduklarını belirterek, “Hem Avrupa hukuku hem de Türk Hukuk Müfredatına birebir uyan bir program ile Türk öğrencilerinin ilgi odağı olduk. Bu dönemde Türkiye’de yerleşemeyen öğrencileri de sınavsız hukuk eğitimi için bekliyoruz” dedi.

Dr. Visar HOXHA yaptığı açıklamada, Türk akademisyenlerle de çalıştıklarını, böylece Hukuk Fakülteleri’ndeki programların Türk Hukuk programları ile uyumlu hale getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Türk Akademisyenler ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda programımıza katılan öğrenciler açısından aynı dili konuşan aynı kültürü paylaşan bir kurum halini aldık. Türk akademisyenlerin bilgilerinden hem Kosova’nın yerli öğrencileri, hem de okulumuzda eğitim gören diğer ülke öğrencileri yararlanmaktadır. Böylece eğitim kalitemiz hem AB Hukuku, hem dünya hukuku hem de Türk Hukuku derslerini Türkçe vererek fark yaratmış olduk. Böylece Türk akademisyenlerinin Avrupa ve Dünyaya açılan kapıları konumuna geldiğimizi söyleyebilirim.”

Çift Diploma Programı

ESLG Koleji’nin (European School of Law and Governance) 2001 yılında Kosova’nın başkenti Priştine’de kurulduğunu söyleyen Dr. Visar HOXHA, Kosova akreditasyon kurumu tarafından ikinci kez akredite edildiğini, Kosova Eğitim Bakanlığı tarafından da lisanslandırıldığını belirtti. Dr. HOXHA, Kosova ve Slovenya arasında var olan ilişkilerin akademik boyutunun geliştirilmesi ve Kosova Yoksek öğreniminin Avrupa’ya açılan kapısı olma hedefi ile Sloven Kurucu ortağı Dr. Peter Jamberk tarafından kurduklarına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:


“ESLG Koleji ortağı aynı zamanda Slovenya’da bulunmakta olan Evropska Pravna Fakülteta ve Nova Gorici  (EVRO-PF) isimli okulun da kurucusudur. ESLG Koleji de bu bağlamda bu okulla hem kardeş okul, hem de diploma ortaklığı yani çift diploma halini almıştır. Dolayısı ile öğrencilerimiz, hem AB diploması hem de Kosova diploması alabilmektedirler.

Okulumuzda Hukuk LLB ve Gayrimenkul ve Altyapı Yönetimi olmak üzere iki kurucu bölümden oluşmaktadır. Hukuk bölümümüz 4 yıl 240 ECTS, Gayrimenkul ve Altyapı Yönetimi Bölümümüz ise 3 Yıl ve 180 ECTS şeklinde uygulanmaktadır.  Aralarında uzman, deneyimli ABD ve Avrupa’nın Prestijli üniversitelerinden akademik derecelere sahip eğitim kadromuzun yanı sıra Türkiye’den de Prestijli Üniversitelerin eğitim kadrosunda bulunan Profesörler ile bu eğitimizi sürdürmekteyiz.”


Türk öğrencilerinin gözdesi oldu


Dr. HOXHA, ESLG Kolej’in kurulduğu ilk günden itibaren uluslararası öğrenci potansiyeli ve katılımı yüksek olan bir okul halini aldığını, çevre ülkelerden başlayan ilginin zamanla diğer ülkelere de sıçradığını anlatarak, “Tabi okulumuzun da yaptığı akademik çalışmalarla da sesini duyurdu. Böylece Türkiye’den de öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Eğitimin Türkçe olması nedeni ile bu ilgi giderek de arttı. Bu ilginin artması sonucu bizim Türk öğrencilerine yönelik programımız da olması gereken şekli almaya başladı. Bu bağlamda, Türk öğrencilerin vazgeçilmez tercihi haline geldik. Bunun temel sebeplerini sıralamamız gerekirse; Eşleştirilmiş ve entegre edilmiş bir Türk müfredatı, Türk akademisyenlerle Türkçe dilinde eğitim, Uluslararası eğitim kadrosu dolayısı ile Hukuk alanında Dünya uygulamalarına ve Türk Hukuku ile karşılaştırma fırsatlarının daha yoğun oluşu, İstanbul ofisimiz aracılığı ile de kendileri ile özel olarak ilgilenilmesi ve her türlü zorlukları beraber aşarak büyük bir aile halini almış olması diyebilirim” dedi.

Kosova ile Türkiye Cumhuriyeti’nin halkları arasında tarihten gelen bağların yanı sıra günümüzde de hükümetler seviyesinde dostluk ve akrabalık ilişkilerinin mükemmel düzeyde olduğunu bunun da Türk öğrencilerinin ilgisinin artırmada önemli etken olduğunu anlatan HOXHA, sözlerini şöyle tamamladı:

Adalet MYO mezunlarına Avukatlık yolu

“Türkiye’deki Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunları için uyguladığımız yeni bir programımız var. Eğitimin uluslararasılaştırılması, eğitimde sınırların olamayacağı, mobil öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği, uluslararası çift diploma programları ve Konsorsiyumlara rastlamak artık Avrupa ve Dünya ülkelerinin kaçınılmaz değerleri olmuştur. Bizim ise temel felsefemizi oluşturmaktadır.  Kosova’da olduğu gibi Türkiye’de de uygulanmakta olan Meslek Yüksek Okul programları bulunmakta. Biz bu programları ve müfredatları inceledik. Bugün nasıl ki Kosova’daki MYO mezunlarına Lisans tamamlama adına devamlılık şansı tanınıyorsa, aynı şekilde Türkiye’den de ve özellikle Adalet MYO mezunlarına da aynı imkânları tanımaktayız. Türkiye’de Adalet MYO mezunu olan öğrenciler Franchise Programımız direk kayıt olup, 3. Sınıftan devam etmekteler. Başarılı olanlar da Slovenya ve Kosova arasında uygulamakta olduğumuz çift diploma programı gereği 3. Sınıfların sonunda Slovenya’dan bir diploma alma hakkına sahip oluyorlar. 4. Sınıflarını da yine Kosova’da devam ederek başarılı olanlar da ESLG Kolej’den 4. Yılsonunda LLB 240 ECTS’lik diplomalarını alıyorlar. Böylece çift diploma ile ülkelerine dönmüş oluyorlar.”

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR