Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELAM TEHVİD İTİRAZI
SELAM TEHVİD İTİRAZI
Selam Tehvid terör örgütü soruşturmasında operasyonu yöneten eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, savcılığın verdiği takipsizlik kararına avukatı aracılığı ile itiraz etti.
5 Ağustos 2014, 16:27

 

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Ömer Köse, kendilerine operasyon yapanlara ise Namık Kemal'in şu söze ile göndermede bulundu: "Felek bütün esbabı cefasını toplasın gelsin, dönersem kahpeyim bu millet adına bir azimetten."

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Köse ve avukatı bir açıklama yaptı. Köse'nin avukatı Ömer Turanlı, "Biraz önce Selam Tehvid Kudüs dosyası ile ilgili verilen hukuka aykırı takipsizlik kararına itiraz ettik. Bu dosyada itiraz 75 emniyet mensubu tarafından yapılmıştır." dedi.

Turanlı'nın ardından konuşan eski terör şube müdürlerinden Ömer Köse ise, "Biz kanunsuz hiçbir iş yapmadık. Selam Tehvid terör örgütü operasyonunda da iki cumhuriyet savcısı ve 20'ye yakın hakimin verdiği emirler doğrultusunda bir çalışma yaptık. Bu çalışma kamuoyunun pek bilmediği üçlü mekanizmadan geçerek yapılmaktadır. Dosya savcısının bir denetim mekanizması vardır. İş ve eylemler dosya savcısının takibinde yürütülür. Savcı, uygun gördüğü talepleri mahkemedeki görevli hakimlere gönderir. Hakimler talepleri uygun görürse kabul eder veya reddeder.

Hakimler tarafından verilen mahkeme kararları TİB'deki hukuk dairesine iletir. Hukuk dairesi gelen kararları hukuk süzgecinden geçirerek ilgili kişilerle ilgili dinlemeleri yapar. Polise karşı yapılan bir operasyonla sanki polisler kendiliğinden harekete geçmiş bir dosyaya çalışmış bunun içinde bir sürü yanlış varmış gibi kamuoyunda algı oluşturuluyor. Burda ne yapıldıysa adli makamların gözetim denetim ve emirleri doğrultusunda millet ve vatan için yapıldı. Kanunsuz hukuksuz iş yapılmadı. Yaptığımız her işin arkasındayız. Dün yaptık bugün de olsa yaparız. Bundan sonra da elimize fırsat geçerse milletimiz ve ülkemiz adına yapmaya devam ederiz." diye konuştu.

Özel yargılama usullerine tabi hiç kimsenin dinlenmediğini anlatan Köse, "Bu terör örgütü bizim ortaya çıkardığımız örgüt değil. Ülkeye ciddi katkıları olmuş basın şehidimiz bu örgüt tarafından katledilmiştir. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı gibi ülkeye gerçekten katkıları sayılamayacak kadar katkıları olmuş basın şehitlerimiz bu örgüt tarafından hunharca katledilmiştir. O dönem yapılan operasyonlarla bunların failleri yakalanmış yargılanmış ve Yargıtay'ca üç defa bu kararlar onanmıştır. Bizim şuan takip ettiğimiz dosyadaki şüpheliler o gün yargılanıp ceza alan şüphelilerin bir kısmı bizim dosyamızda şüpheli olarak mevcuttur. Basında 7 bin kişi dinlendi yalanı ile bu süreci buraya getirmeye gerek yoktu. Kimse de kaçmıyordu. Dinlenen sayının kaç olduğu ortaya çıktı. Dinlenmesi bizce takibi uygun olmayan özel yargılama usullerine tabi olan hiçbir makam mevki veya şahıs dinlenmemiştir. Halkımızın bunu doğru olarak bilmesini arzu ettik. Bu yapılan hukuksuzluklar bu değil sadece. 6-7 ayda ülke tamamen otobanda terse girmiş gibi. Bu yanlışlarla bir yere varılamaz." şeklinde konuştu.

Köse, konuşmasına Namık Kemal'in şu ifadeleri ile son verdi: "Felek bütün esbabı cefasını toplasın gelsin, dönersem kahpeyim bu millet adına bir azimetten."

Köse ve avukatı, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

(CİHAN)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR