Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD DE YAŞAYAN TÜRKLER OY KULLANACAK
ABD DE YAŞAYAN TÜRKLER OY KULLANACAK
Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken ABD de ikamet eden Türk vatandaşları için Vasington Büyükelçiliğimiz bir basın bildirisi yayınlayarak Oy kullanılmasını teşvik etti.
19 Temmuz 2014, 12:51

 

 

CumhurbaŞkanlığı Seçimlerinde Gümrük Kapılarında Oy Kullanılması Hakkında Duyuru  

 

 Değerli vatandaŞlarımız,

 

ABD'de ikamet eden ve Yurt DıŞı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olan vatandaŞlarımız, önceki seçimlerde olduğu üzere, 2014 CumhurbaŞkanlığı seçimlerinde de ülkemizdeki belirli gümrük kapılarında (liman, karayolu sınır kapısı, havalimanı) kurulacak sandıklarda oy kullanabileceklerdir.

 

Gümrük kapılarında oy kullanma iŞlemi, seçimlerin birinci turu için 26 Temmuz - 10 Ağustos 2014 tarihlerinde, ikinci tura geçilmesi halinde ise 17 - 24 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleŞtirilebilecektir.

 

Önceki seçimlerden farklı olarak, bu seçimlerde, Yurt DıŞı Seçmen Kütüğüne kayıtlı vatandaŞlarımızın gümrük kapılarında oy kullanabilmeleri için ülkeye giriŞ-çıkıŞ yapıyor olmaları koŞulu ARANMAYACAKTIR. Sağlanan bu kolaylık çerçevesinde, Yurt DıŞı Seçmen Kütüğüne kayıtlı bulunan ve yukarıda belirtilen tarihler arasında Türkiye'de bulunacak olan vatandaŞlarımız, Yüksek Seçim Kurulu tarafından tespit ve ilan edilen gümrük kapılarından herhangi birine giderek oy verebileceklerdir.

 

Oy kullanılabilecek gümrük kapılarının listesine Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinin ilgili bölümünden (https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/GumrukKapilari2014.html ) eriŞmek mümkündür.

 

Saygıyla duyurulur.

 Türkiye Cumhuriyeti
Va
Şington Büyükelçiliği 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR