Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARTVİNLİ'DEN M.NAZİF GÜNAL'A MESAJ
ARTVİNLİ'DEN  M.NAZİF GÜNAL'A MESAJ
TBMM'den ünlü iş adamı MNG Holdingin patronu Nazif Günal'a, ''Sen de Artvin'in, o toprağın çocuğusun. Doğayı katletme, yoksa Artvinli seni affetmez'' mesajı gönderildi.
6 Temmuz 2014, 16:40

 

CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de madencilik ve hidroelektrik faaliyetinde bulunan ünlü iş adamı MNG Holdingin patronu Mehmet Nazif Günal'a, '' Sen de o toprağın çocuğusun. Doğayı katletme, yoksa Artvinli seni affetmez'' dedi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, Bayraktutan TBMM'de yaptığı açıklamada, Artvin Oruçlu köyünün, Deriner Baraj havzasında kalması nedeniyle taşındığını, şimdi, de bu köyün yeni yerleşim alanına Cerattepe’de çıkarılacak madeni taşıma amacıyla yol yapılmak istendiğini belirtti. ''Bu köye ikinci hançer saplanıyor'' diyen Bayraktutan şunları söyledi:

''Oruçlu köyü, köy sınırları içerisindeki madencilik faaliyetine karşı çıkıyor. MNG Holding, Mehmet Nazif Günal, Arhavi’nin evladı, Kamilet Vadisi’nde yürütülmekte olan bir hidroelektrik santrali çalışması için, bütün kuralları göz ardı ederek, hukuk kuralları ve İl Özel İdaresinin kararlarına rağmen doğayı ve Kamilet Vadisi’ni katlediyor. Sen o toprakların ve Arhavi’nin çocuğusun, Kamilet Vadisine sizin dokunmanız değil, ondan sadece su içmeniz gerekir. Yol yapımı için ikinci kez yürütmeyi durdurma kararına rağmen faaliyetini sürdüren MNG Holdingi kınıyorum ve Mehmet Nazif Günal’a sesleniyorum. Arhavi’de cemaat yurdu yapmakla, Artvin merkeze TÜRGEV yurdu yapmak arasında gelgitler arasında, Kamilet Vadisi’ni lütfen katletme. Doğayı yok edersen ne Arhavili seni affedecek, ne Artvinli seni affedecek''


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR