Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADANA'DA ÖLÜMLÜ EYLEM
ADANA'DA ÖLÜMLÜ EYLEM
ADANA'da terör örgütü yandaşları Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaşanan olayları bahane edip, korsan gösteri düzenledi. Yol kapatan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
16 Haziran 2014, 10:12
ADANA'da terör örgütü yandaşları Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaşanan olayları bahane edip, korsan gösteri düzenledi. Yol kapatan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
BİR KİŞİ ÖLDÜ

Terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisi sırasında bir kişi öldü. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği gösteride 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın başından aldığı darbeyle olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı görgü tanıkları, İbrahim Aras'ın elindeki cismin polislere atmak istediği sırada patladığını, bazı kişiler ise biber gazı kartuşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Olayların yaşandığı mahallede gelişmeleri takip eden Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, gösteride bir kişinin öldüğünü doğrularken, ölüm şekliyle ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Saat 17.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Güneykuşak Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi çevreden topladıkları parke taşları ile kaldırımla barikat kurup, yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Olay yerine ulaşan polis ekipleri, aralarında yüzlerini maskeyle kapatan kişilerin de olduğu grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Kalabalığın taş atarak karşılık vermesi üzerine çevik kuvvet, biber gazı tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada göstericilerden biri TOMA'nın lastiğini bıçakla patlattı. Yüzleri maskeli gruptan bazı kişiler silahla havaya ateş açtı.

EMNİYE MÜDÜRÜ EYLEMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Gerginlik devam ederken olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, eylemciler arasından gelen bazı kişileri yanına çağırdı. Cengiz Zeybek, yapılan gösterinin yasadışı olduğunu söyleyip, dağılmalarını istedi. Gruptan bir kişinin polisin tutumunu eleştirmesi üzerine Cengiz Zeybek, "Devlet görevini nasıl yapacığını size mi soracak?" diyerek tepki gösterdi. Zeybek, daha sonra Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gelişmeleri buradan takip etti. Çevik kuvvet ekipleri de müdahaleye son verip, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürdü.

CESET OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLDÜ


Adana'da terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisinde, polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi nedeniyle çıkan olaylar sırasında başına aldığı darbeyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın cesedi, olay yerine giden nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Olayların yaşandığı Hürriyet Mahallesi'nde İbrahim Aras'ın kafasının parçalanarak ölümünün ardından, yüzleri maskeli göstericiler polislerin sokağa girmesini engelledi. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Ölüm olayının duyulmasının ardından olay yerine giden BDP Adana il yöneticileri, gerginliği yatıştırmak için çaba gösterdi. İbrahim Aras'ın cesedinin üzeri bir bez parçası ve gazete kağıtlarıyla örtüldü. Tansiyonun düşmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, polis ekipleriyle birlikte cesedin bulunduğu sokağa geldi. Yapılan ön incelemenin ardından İbrahim Aras'ın cenazesi, Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cenazenin götürülmesinin ardından, eylemciler zırhlı polis aracına taş ve molotof kokteyller atarak saldırdı. Polis aracı, bölgeden uzaklaştı.


BDP İL BAŞKANI: GÜVENLİK GÜÇLERİ CİNAYET İŞLEDİ

Adli Tıp Kurumu'na gelen BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, İbrahim Aras'ın ölümünden polisi sorumlu tuttu. İbrahim Aras'ın, Akrep tabir edilen zırhlı aracın içindeki polislerin hedef gözeterek vurduğunu iddia eden Uğur Bayrak, şunları söyledi:

"Bugün şehrimizde bir cinayet daha işlendi. Bu cinayeti de güvenlik güçleri işledi. Akşam üstü saat 17.00 sıralarında Adana'nın Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde, Lice katliamını protesto etmek isteyen yurttaşlar, yaptıkları eylemde polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya geldiler. Orada Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait beyaz bir Akrep'in kapısını açıp, hedef gözeterek kafasından vurdular. Söylemekte bile zorluk çekiyorum, beyni ve kafası darma dağın olmuştur. Olay yerine ilk geldiğimizde ortak savaş alanı gibiydi. Bizim üzerimize de gaz ve su atıldı. Emniyet güçleriyle defalarca görüşmemize rağmen bizi dinlemediler. Üzerimize Akrepleri sürdüler. Oradaki görgü tanığının anlattığına göre çocuğun vurduğunu söylenince polisler, 'Bir kuş vurduk' diye dalga geçmişler. Böyle dalga geçer gibi bir tavır içine girilmiş. Ben insanım diyen biri bunu yapmaz. Bunun adına cinayet mi, katliam mı dersiniz, ben isim dahi bulamıyorum."


Başkan Uğur Bayrak, cenazenin yarın sabah Adli Tıp Kurumu'ndan alınacağını, saat 11.00'da Dağlıoğlu Mahallesi'nde kitlesel bir yürüyüşle Küçükoba Mezarlığı'na götürüp, toprağa vereceklerini duyurdu.

CHP MİLLETVEKİLİ DEVELİ'DE OLAYIN TAKİPÇİSİ

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de Adana Adli Tıp Kurumu'na gelip, İbrahim Aras'ın ölümüyle ilgili bilgi almaya çalıştı. Bir çocuğun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Develi, hem yetkililer, hem BDP yöneticileri, hem de aileden kişilerle görüştüğünü belirtip, "Bu üzücü ölümün nasıl olduğunun ortaya çıkarılması lazım. Ben Cumhuriyet Savcısı ile yaptığım görüşmede olayın yaşandığı bölgedeki MOBESE kayıtlarının, akrep ve TOMA'lardaki kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Bu işi polis mi yaptı, bomba mı patladı. Gerçek ortaya çıksın istiyoruz" diye konuştu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği İbrahim Aras'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"PKK, KCK Terör örgütü mensubu şahıslar tarafından kanunsuz eylemler kapsamında 15.06.2014 pazar günü saat 16.45 sıralarında ilimiz Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde sokak eylemlerinin başladığının öğrenilmesi, lastiklerle ateş yakılarak ana cadde her iki yönünün trafiğe kapatılması ve araçların durduralarak kimlik kontrolünün yapıldığı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz, gerekli emniyet tedbirleri alınarak usulüne uygun şekilde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla kademeli olarak müdahale yapılmıştır. Bu esnada medahale edilen sokak eylemcileri tarafından güvenlik güçlerimize yönelik olarak çok sayıda el yapımı patlayıcı, molotof kokteyl, taş, sopa benzeri maddeler ve malzemelerle saldırıda bulunulmuştur. Bahse konu yerde saat 17.15 sıralarında sokak eylemleri devam ederken iç kısımda bulunan 20067 sokakta büyük bir patlama sesi duyulmuştur. Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşılarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilaki ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Bahse konu olaya Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulmuş olup, gerekli adli tahkikata çok yönlü olarak başlanılmıştır."

MOBESE KAYITLARI DAĞITILDI

Bu adraa polis, İbrahim Aras'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili sokaktaki MOBESE kayıtlarını medyaya dağıttı. Görüntülerde eylemcilerin kaçışından sonra bir patlama ve ardından küçük bir alev kemesi görülüyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR