Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARS MERT AYDIN İÇİN AYAKTA
KARS MERT AYDIN İÇİN AYAKTA
Şehir 9 yaşında öldürülen Mert için ayaklandı Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldürülmesine tepkiler sürüyor.
10 Nisan 2014, 11:02

 

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Mert Aydın'ın öldürülmesine tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Gruptakiler ellerindeki dövizlerle ''Mert için adalet istiyoruz'', ''Mert'e uzanan eller kırılsın'' şeklinde slogan attı.

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri de taşıdıkları dövizlerle Mert Aydın'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Alanda bulunan bir grup polislere tepki gösterince, Mert Aydın'ın yakını Murat Alibeyoğlu, ''Yapmayın. Polisin ne suçu var. Yapmayın, polisle işiniz olmasın kurban olayım. Provokosyana gelmeyelim lütfen. Acı hepimizin acısı yapmayın bunu. Polis ne yapsın sabaha kadar çalıştı. Yapmayın'' dedi.

Daha sonra gruptakiler adına konuşan Burhan Alibeyoğlu, tek amaçlarının Mert olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

image

Mert için alanda olduklarını ifade eden Alibeyoğlu, ''Hepinizin elinden ayağından öpüyorum. Bizim dostluğa, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Mert'ten başka kim bu kadar insanı bir araya getirebilirdi. Ona layık olacağız. Gecemizi gündüzümüzü birbirine kattık. Emniyet teşkilatımız gerçekten canı gönülden çalışıyor bundan emin olun. Yoksa söylerdim. Vallahi de söylerdim, billahi de söylerdim. Herkes seferber bundan emin olun'' diye konuştu.

Alibeyoğlu, Mert Aydın'ın son görüldüğü Digor Pazarı'na ya bir anıt, çeşme ya da küçük çocuğun adının o caddeye verilmesini isteyerek, ''O buralarda bir yerde. Çık ortaya. Yüreğin varsa Mert kadar mert olamıyor musun nağmertoğlu nağmert. Mert'in saçının kılı kadar olamıyor musun? Gel çık yanıma, buraya gel, ben buradayım. Ama yok işte. Böyle kenetleneceğiz Kars'ın şanına yakışır gibi'' dedi.

Daha sonra Mert Aydın için Fethiye Camisi'nde mevlit okutuldu.

Okunan mevlitin ardından gruptakiler Mert ailesinin yaşadığı eve taziyeye gitti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR