Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOPHANE NARGİLECİLERİ DAĞITILIYOR
TOPHANE NARGİLECİLERİ DAĞITILIYOR
İstanbul Tophane'de bulunan bir zamanların Amerikan Pazarı denilen bölgeye 2000 li yıllardan sonra yerleşen  nargilecilerin Tophane semtindeki dönemi sona eriyor.
5 Nisan 2014, 09:33

İstanbul Tophane'de bulunan bir zamanların Amerikan Pazarı denilen bölgeye 2000 li yıllardan sonra yerleşen  nargilecilerin Tophane semtindeki dönemi sona eriyor.

Galataport ihalesi kapsamında yıkılacak olan nargile kafelere “Boşaltın” uyarısı yapıldı.

Geçen hafta gönderilen uyarı metninde yer alan bilgilere göre nargile kafe işletmecilerine 28 Nisan’a kadar süre verildi. Ancak 24 günlük süre nargile kafe işletmecilerinin tepkisine yol açtı. Bölgede bulunan yaklaşık 15 nargile kafe işletmecisi, verilen sürenin az olduğunu belirterek itiraz etmeye başladı.
İşletmeciler nargile kafelerin boşaltılması için en az 90 gün süreye ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

 
 
 

İsmini açıklamak istemeyen bir nargile kafe işletmecisi ise taşınabilmek için henüz yeni bir yer bulamadıklarını, bu sürecin 24 günde tamamlanamayacağını ifade etti.

Bu işyerlerini iyi paralar vererek devir alan işletme sahipleri düşük kira avantajı ile yer aldıkları işyerlerinden çıkmak istemiyorlar.Özellikle önümüzün yaz olması işlerinin artacağını bilen Nargileci esnafı ayak diremeye devam edecek gibi..

Geçtiğimiz sene büyük bir yangın geçiren çarşıda ,pek bir soruşturulma ve işyeri ruhsat işlemleri sorgulanmadan tekrar onarılıp hizmete açılmıştı

1200 metrelik sahil şeridi

Galataport olarak bilinen ve Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahası için geçen yıl
ihale yapılmıştı. 30 yıllık işletme için düzenlenen ihalede açık arttırmadan önce yapılan yazılı turlarda Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu ile Torunlar GYO elenmişti.
İhaleye katılan üç firma arasında kısa bir açık arttırma yapılmış ve bu yarışı 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR