Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TUTANAKTAN ONRA BÜYÜK OY FARKI
TUTANAKTAN ONRA BÜYÜK OY FARKI
AKP, CHP'nin Kartal'da seçimi kazanmasından sonra, Tutanaklar yeniden kayda geçirildi; CHP'nin oyları yaklaşık 400 arttı
2 Nisan 2014, 11:09

 

AKP, CHP'nin Kartal'da seçimi kazanmasından sonra, 13 bin geçersiz oyun yeniden sayılması ve tutanakların tekrar kayda geçirilmesi için itiraz etmişti.

İlçe Seçim Kurulu, tutanakları yeniden inceledi. Yapılan sayımda, bu kez CHP'nin oyları yaklaşık 400 daha arttı; CHP ile AKP ile arasındaki oy farkı 6 bini buldu.

AKP'nin itirazından sonra, gün boyunca Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde hareketlilik vardı. CHP'liler ile AK Parti'liler arasında sık sık arbede yaşandı. İlçe Seçim Kurulu, AKP'nin itirazını akşam saatlerinde karara bağladı. Alınan bilgiye göre, itiraz edilen 325 sandığa ait tutanakların tekrar kayda geçirilmesiyle, CHP'nin oyları yaklaşık 400 adet daha arttı. CHP ile AKP arasındaki oy farkı da 6 bini buldu.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde toplanan yüzlerce kişiye İlçe Seçim Kurulu'nun kararını açıklayan CHP'li Belediye Başkanı Altınok Öz, kalabalıktan dağılmasını rica etti. Grup da açıklamanın ardından dağıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR