Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARBAROS ŞANSAL HAPİS YATACAK
BARBAROS ŞANSAL HAPİS YATACAK
11 Mayıs'ta KKTC'ye girişi esnasında üzerinde yaklaşık 5 gram hintkeneviri bulunan modacı Barbaros Şansal aleyhindeki dava sonuçlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ünlü modacı 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
14 Kasım 2015, 15:02

 

KKTC  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Barbaros Şansal aleyhinde 6 aydır süren dava sonuçlandı. Verilen kararda sanık lehine ve aleyhine olan unsurların değerlendirildiği ve söz konusu davanın titizlikle incelendiği kaydedildi. Mahkeme heyeti sanığın sosyal faaliyetleri ve yaptığı yardımların aleyhinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.image

Mahkeme başkanı Ömer Güran, sanığın uyuşturucu maddeyi kullanmak için bulundurmadığı, sadece bir etkinlik çıkışında kullanmaya çalışacak olan gençlerin elinden alarak kullanmalarını engellemek ve imha etmek için aldığı ifadesini de hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi.

“İMHA ETMEK İÇİN ZAMANI OLMAMASI HAFİFLETİCİ”

Sanığın uyuşturucu maddeyi imha etmek için yeterli zamanı olmasına rağmen cebinde unutup imha etmediğini ve KKTC’ye ithal etmesini aleyhinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini de aktaran Güran, tüm bu olgular ışığında sanığın işlemiş olduğu kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan 1 ay süre ile hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

CEZASI SONRASINDA SINIR DIŞI EDİLECEK

Öte yandan, Şansal’ın KKTC yasalarına göre aldığı cezanın 1 ay olması nedeni ile şartlı tahliye şansı bulunmuyor. Almış olduğu cezadan cezaevi indirimi olarak 6 günde 1 gün indirim olanağından yararlanacağı için toplamda 22 gün sonra tahliye edilebilecek. Cezaevinden çıktıktan sonra ünlü modacının KKTC’den sınır dışı edileceği de bildirilirken, adaya girebilmesi için KKTC Bakanlar Kurulu’nun onay vermesi gerekecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR