Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZUHAL DEMİR BELÇİKA'DA GÜNDEM OLDU
ZUHAL DEMİR BELÇİKA'DA GÜNDEM OLDU
Belçika Federal Meclisi üyesi Kürt kökenli milletvekili Zuhal Demir'in P-Magazine dergisine verdiği cesur pozlar, ülke gündemine oturdu
1 Mart 2015, 22:05
 
Belçika Federal Meclisi üyesi Kürt kökenli milletvekili Zuhal Demir'in P-Magazine dergisine verdiği cesur pozlar, ülke gündemine oturdu.
 
Belçika'da ayrılıkçı Flaman partisi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) üyesi olan 35 yaşındaki Zuhal Demir’in verdiği cesur pozlar  giydiği şık ve dekolte giysilerin yanı sıra çekimlerin Federal Meclis'in çeşitli bölümlerinde yapılması nedeniyle de ilgi çekti ve tartışma konusu oldu.  
image
P-Magazine, ilk kez bir siyasinin bu tarz bir çekimle kapak olmayı kabul etmesini “tarihi” olarak değerlendirdi.
 
"PARLAMENTONUN GERÇEK BOMBASI"
Demir'in kapak olduğu sayının tanıtımı derginin twitter hesabından, "Parlamentonun gerçek bombası" ifadeleriyle duyuruldu.
Demir fotoğraflarla ilgili olarak basına yaptığı açıklamada "Tabuları kırma konusunda sorunum yok. Bunu yapmaya cesaret eden ilk kişi ben oldum" dedi.
image
 
"ALDIĞIM TEPKİLER OLUMLU"
Demir toplum nezdindeki kredibilitesi hakkında ise "Herkes benim kim olduğumu biliyor ve pozisyonlarımın farkındalar. Bu hikayenin peşimden geleceğini düşünmüyorum.  Aldığım tepkiler olumlu" diye konuştu.
Federal Meclis Başkanı Siegfried Bracke, parlamento binasında yapılan çekimlerin sorun yaratacak nitelikte olmadığını belirterek, "İlginç bir söyleşi, güzel bir kadının fotoğrafları. Bununla ilgili herhangi bir sorunum yok" dedi.
 
Bu hikayenin peşimden geleceğini düşünmüyorum. Aldığım tepkiler olumlu” diye konuştu. Federal Meclis Başkanı Siegfried Bracke, parlamento binasında yapılan çekimlerin sorun yaratacak nitelikte olmadığını belirterek, “İlginç bir söyleşi, güzel bir kadının fotoğrafları. Bununla ilgili herhangi bir sorunum yok” dedi.
image
ZUHAL DEMİR KİMDİR
Aslen Tuncelili bir Kürt olan Zuhal Demir, Belçika Federal Meclisi'nde Flaman partisi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) milletvekili. Herkesin etnik kökeni ve kültürüyle gurur duyabilmesi gerektiğini düşünen Zuhal Demir, Asver Belediye Başkanlığı da yaptı.
 
Bir işçi kızı olmasına rağmen, siyasete aşırı milliyetçi söylemleri ile öne çıkan N-VA(Flaman Milliyetçi Çephesi) içinde yer alarak federal milletvekili seçilen ve son yerel seçimlerde ise N-VA’nın Anvers Mermez İlçe Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Zuhal Demir, "Ailem aslen Tuncelili Kürt kökenli.. Ailemin orada dil için verdiği savaşı, ben Flamanca tarafında Fransızca’ya karşı verdim. Vermeye devam ediyorum. Kısacası Fransız egemenliğine karşı Flaman direnç merkezinde yer aldım"demişti.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR