Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OKYANUS'TA ELİF ŞAFAK HEYECANI
OKYANUS'TA ELİF ŞAFAK HEYECANI
Elif Şafak, yeni kitabı “Sakız Sardunya”’nın imza gününde Okyanus Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.
20 Aralık 2014, 12:24

 

Elif Şafak, yeni kitabı “Sakız Sardunya”’nın imza gününde Okyanus Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

 Okyanus Koleji Bahçeşehir kampüsünde Edebiyat ve Yaratıcı Yazarlık Kulübü ögrencileri için gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde Elif Şafak küçük okuyucularının yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Şafak’ın küçük hayranları ellerindeki kitapları imzalatabilmek için metrelerce uzunlukta kuyrukoluşturdu. Kitaplarını Elif Şafak’a kitap imzalatmak için kuyrukta bekleyen bazı öğrencilerin sıra beklerken kitabı okuması dikkat çekti.

image

Öğrencilerin kitap ve yazarlık ile ilgili merak ettikleri tüm soruları cevaplayan Elif Şafak, yazarlığa nasıl adım attığını salondaki öğrencilerle paylaştı. Salondaki öğrencilerden birtanesinin sizi yazmaya teşvik eden ne olmuştu sorusuna Şafak; “Annem ve babam ben küçükken ayrıldılar. Anneannem büyüttü beni ve ben çok yalnız kaldım. Bu yalnızlıkta en büyük arkadaşım kitaplar oldu. O zaman kitaplara olan sevgim artmaya başladı ve hiçbir zaman azalmadı. İnanıyorum ki yazar olmak isteyen, yaratıcı işler yapmak isteyen herkesin kitapları sevmesi gerekiyor. Çünkü kitaplar bize ayrı bir dünya açıyor. Gündelik hayatta yaşadığımız hayat çok sınırlı. Her gün yaptığımız işler sıradan. Ama kitaplar bize bambaşka dünyanın kapılarını açıyor, bilmediğimiz yerlere seyahat etmemizi sağlıyor. Kitapların dünyası çok engin, sınırsız. Ben o sınırsızlığı sevdim.” ifadesini kullandı.image

İlk kitabını 23 yaşında yaşında yazdığını söyleyen Şafak; “O zaman kitap nasıl yazılır bilmiyordum. Bu kadar yayınevi ve edebiyat dergisi yoktu. Siz bu anlamda şuan çok şanslısınız. Kitap dünyası büyüdü. Ben bilmeden kitabımı bir zarfa koyarak sevdiğim bir yayın evine gönderdim” dedi.

Elif Şafak’ı bir de sürpriz bekliyordu. Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yağlı boya ile hazırladıkları Elif Şafak portresi takdim edildiğinde duygu dolu anlar yaşandı. 

Söyleşi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şafak; “Çok farklı yaş gurubundan çocuklarla zaman geçirdim. Bu çok rastladığım bir durum değil. Çok farklı sorular sordular. Çok güzeldi benim için. Ayrıca çok özel bir hediye aldım. Bu ödül beni çok duygulandırdı, çok mutlu etti beni.” dedi.

OKYANUS KOLEJİ HAKKINDA

2004 yılında Avcılar kampüsüyle birlikte özel okulculuğa farklı bir soluk getiren Okyanus Koleji aynı yıl “Eğitim ve Yaşam Merkezi” sloganıyla eğitim dünyasında faaliyet göstermeye başladı. Okyanus Koleji bugün, İstanbul’un farklı bölgelerindeki toplam 14 okulu ile faaliyet göstermekte..

2014-2015 Eğitim yılında faaliyetlerine başlayan Adana, İstanbul Beykent ve Ataşehir Anaokulu, Tatvan sonrasında okulun kampüs sayısını 14’e çıkardı.

2015-2016 Eğitim yılında ise İstanbul (Kemerburgaz, Mimarsinan), Ankara, Bursa, İzmir, Antalya şubeleri ile kampus sayısını 20’ye çıkararak büyüme hedeflerini hızlı bir şekilde hayata geçiriyor.

Sekiz binden fazla öğrenciye eğitim veren Okyanus Kolejleri bu büyümeyle birlikte onbeş bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR