Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUMELİ EZGİLERİ BÜYÜLEDİ
RUMELİ EZGİLERİ BÜYÜLEDİ
Kanadalı Müzikolog Brenna MacCrimmon 5. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul’da sahne aldı.
14 Aralık 2014, 22:41

Kanadalı Müzikolog Brenna MacCrimmon 5. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul’da sahne aldı.

Yağmur Yağar Taş Üstüne, Bir Ah Çektim Derinden, Şemsiyemin Ucu Kare, Gül Ağacı, Penceresi Yola Karşı gibi Rumeli Türkülerini seslendiren sanatçı, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

image

Rumeli türkülerini yeniden hayatın içine çeken Kanadalı Müzikolog Brenna MacCrimmon, 5. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında MKM Attila İlhan Salonu’nda müzikseverlere unutulmaz bir Türk halk müziği gecesi yaşattı. 

“Yağmur Yağar Taş Üstüne”, “Bir Ah Çektim Derinden”, “Şemsiyemin Ucu Kare”, “Gül Ağacı”, “Penceresi Yola Karşı”, “Aşıkların Sözü Kalır”, “Bir Sana Bir de Bana”, ”Bülbül Olsam Varsam Yanına”, "Janana" gibi Rumeli Türkülerini seslendiren sanatçı, izleyicilerinden büyük alkış aldı. Kalabalık bir hayran kitlesine konser veren Brenna MacCrimmon, sempatik tavırlarıyla izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Türkçeyi en az bir Türk kadar akıcı konuşan MacCrimmon, 8 ay önce kaybettiğimiz klarnet virtüözü Selim Sesler’i de andı. “Çok şanslı bir insanım. Türkiye’de usta müzisyenlerle çalışma fırsatım oldu. Ne kadar yazık ki aramızdan ayrıldı. Ama çok güzel bir miras bıraktı. İki oğlu var, onlar da babalarının izinden gidiyor. Selim’le bir albüm yaptık ve pek çok kişi onun gibi çalmak istiyor. Yurtdışında herkes Türk ezgilerini merak ederek araştırmaya başladı” diye konuştu.

image

Sanatçı Dostları Brenna’yı Sahnede Yalnız Bırakmadı

Rumeli ezgileriyle seyircilerin coştuğu sahnede Maccrimmon, Baba Zula’dan Murat Ertel ve Levent Akman’ı sahneye davet etti. Maccrimmon, Baba Zula ekibiyle ”Bülbül Olsam Varsam Yanına”, “Bir Sana Bir de Bana”, “Aşıkların Sözü Kalır” türkülerini söyledi. Konserin ikinci yarısında ise sanatçı Muammer Ketençoğlu ile Sumru Ağıryürüyen, Maccrimmon’a eşlik etti.

Öncelikle Avea’ya,  İstanbul’daki hayranlarına, Kanada’dan konseri izlemek için gelen sevenlerine, sahnede yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Yoğun istek üzerine tekrar sahneye çıkan Brenna MacCrimmon seyircilerin eşliğinde “Yağmur Yağar Taş Üstüne” ve “Şemsiyenin Ucu Kare” türküsünü seslendirdi.

AVEA CEO su Erkan Akdemir'in sonuna kadar ilgi ile takip ettiği konserde Ali Bayramoğlu ,Ufuk Uras  gibi tanınmış simalar dikkat çekti

MacCrimmon'un Türk halk müziğine bağlanışı 1980'lere dayanıyor.

Ontario'da, bir kütüphanede ilk kez dinlediği Ankara radyosu kayıtları onu derinden etkiliyor. Türkü sevdalısı MacCrimmon, bunun üzerine Kanada'da Türk müzisyenler ile tanışıp bağlama dersleri alıyor. Türk müziği üzerine çalışmalar yapıyor ve unutulmaya yüz tutan halk müziği arşivlerini araştırıyor. Sonunda bu iş uzaktan yapılmaz deyip 1985'te İstanbul'a geliyor.

5 yıl İstanbul'da yaşayan sanatçı, Trakya ve Balkanlar'ı karış karış dolaşıyor. Bu kültürün yalnız müziği ile değil insanları ile de bütünleşiyor. Zor da olsa bu süre zarfında Türkçe öğreniyor. Şimdi MacCrimmon'un Rumeli müziği olarak bilinen, Balkan Türk ezgilerinden oluşan 3 albümü var.

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri Tüm Hızıyla Başlıyor

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserlerinin 2015’teki ilk sıra dışı konuğu İranlı yorumcu Mohsen Namjoo olacak.  Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Mohsen Namjoo, 28 Ocak 2015 Çarşamba akşamı Congresium Ankara’da, 30 Ocak 2015 Cuma akşamı ise İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR