Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE ARTIK KATILMAYACAK
TÜRKİYE ARTIK KATILMAYACAK
Uluslarası Sözlü Müzik Festivali'nin Denizli'deki tanıtım toplantısına katılan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Eurovision yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na katılacaklarını söyledi.
5 Eylül 2014, 20:25

 

Uluslarası Sözlü Müzik Festivali'nin Denizli'deki tanıtım toplantısına katılan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Eurovision yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na katılacaklarını söyledi.

Şahin, "Yarışmaya Manga grubu ile katalacağız. Manga ilk kez orada okuyacakları bir şarkı hazırlıyor" dedi. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türk dizi ve filmlerine bakanlık olarak maddi destek vereceklerini söyledi.

Denizli'de bugün sabah saatlerinde, Uluslararası Sözlü Müzik Festivali için tanıtım toplantısı düzenlendi. Bu yıl 10- 13 Eylül tarihleri arasında 5'incisi düzenlenecek festivalin Çamlık Ofis'te düzenlenen tanıtım toplantısına, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, toplantıda bir soru üzerine bu sene Eurovision'a katılmayacaklarını belirtip, "Avrupa Yayın Birliği Başkanı bize gelerek kameralar önünde özür diledi. Ancak, özür yeterli olmuyor tabi. Bizim eleştirdiğimiz hükümlerle ilgili ciddi bir düzeltme yapılmadı" diye konuştu. Şahin, Eurovision yerine Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'na katılacaklarını söyledi. Türkiye'nin hem dünyadaki üç büyük kuruluştan biri olan Asya Pasifik Yayın Birliği hem de Avrupa Yayın Birliği üyesi olduğuna dikkati çekip, "Biz, bu sene ilk defa Asya Pasifik Yayın Birliği'nin Müzik Yarışması'na Manga Grubu'yla katılacağız. Bunu resmi bir açıklama olarak yapıyorum. Katılmamızı sağlayan en önemli unsur, bizim yaptığımız şeylerin çok önemsenmesi. Manga Grubu, daha önce de Eurovisiona katılmış ve güzel bir başarı elde etmişti. Bizi hiç kırmadan kabul ettiler. Asya Pasifik Yayın Birliği Müzik Yarışması'nın farklılığı kendilerine özgü, ilk defa orada seslendirilecek parça istiyorlar. Manga ilk kez orada okuyacakları bir şarkı hazırlıyor" dedi.

ZEYBEKCİ: TÜRK DİZİ VE FİLMLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk dizi ve filmlerinin kültür coğrafyası olarak kabul edilen bölgede yayınlanabilmesi için maddi olarak birebir destekleyeceklerini söyledi. Türkçe'nin daha yaygın kullanılması için Denizli Belediye başkanı olarak görev yaparken karar aldıklarını belirten Zeybekci, Türk dizi ve filmlerinin büyük bir sektör oluşturduğunu ve yurtdışına açıldığını kaydetti. Zeybekci, "Kültür coğrafyamıza baktığımız zaman bölgede en çok seyredilen ve ilgi gören Türk dizi ve filmlerinin olduğunu görüyoruz. Değerlerimize bağlı Türk dizi ve filmlerinin bu bölgede olması bizi mutlu eder. Türk dizi ve filmlerini de bölgedeki yaptıkları çalışmalara bağlı olarak maddi anlamda birebir desteklemek istiyoruz. Bu konuda sadece kamuyu değil özel sektörü de destekleyeceğiz. Türk müzik, dizi ve film sektörünün Ekonomi Bakanlığı tarafından büyük destek göreceğinin altını çiziyorum" dedi.

Türkçe'nin kullanım alanının daha da yaygınlaşmasının ülkenin gelişmesine bağlı olarak artacağına dikkat çeken Zeybekci, "Balkanlardan Çin Seddi'ne kadar olan coğrafyada Türkçe var. Avantajlı olduğumuz bir coğrafya var. Bölgede, 'Türkçe' isimlerle her şeyi satabiliriz. Ancak Türkiye'deki birçok ürünün üzerinde yabancı isimler var. Tekstilde, mobilyada her yerde. Bu bir süreçtir. Eğer siz dünyada siyasetinizle, tarihinizle, demokrasinizle, milli gelirinizle marka haline gelirseniz, Türkçe isimlerin her şeyde kullanılmaya başladığını göreceksiniz. Gömleğin, ceketin, arabanın isminin Türkçe olması bu süreçte olacaktır. Bunu yaşamaya başladık. 2023'e kadar olan dönemde biz ülkemizin komple bir marka haline gelmesini sitiyoruz. Marka haline gelmiş bu ülkeden çıkan tüm ürünleri herkesi taşırken göstermek zamanla olacaktır" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, toplantının ardından Kayseri'ye gitmek üzere şehirden ayrıldı.

 

(DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR