Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE'YE KOŞACAK
İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE'YE KOŞACAK
CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında “Dünyanın en iyi kültür sanat festivali” seçilen 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
31 Temmuz 2014, 19:54

 

CIOFF tarafından 2010 ve 2011 yıllarında “Dünyanın en iyi kültür sanat festivali” seçilen 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek festivale 64 ülkeden sanat ve barış elçileri konuk olacak. Çalışmaların tamamlandığı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine çok renkli ve coşkulu organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Büyükçekmece’de Kültürpark’ta 1 Ağustos Cuma akşamı Demet Akalın konseri ile başlayacak olan festival, 2 Ağustos Cumartesi günü Taksim İstiklal Caddesi’nde yabancı ülkelerden gelen konukların geleneksel kıyafetleri ile gerçekleştireceği kortejle hız kazanacak. Festivalin uluslararası bölümünün resmi açılısı ise, 4 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

image

9 bin kültür ve sanat elçisi ağırlandı

Festival kapsamında bu yıl, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Büyükçekmece Heykel Sempozyumu, 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Uluslararası El Sanatları Sergisi- Atölye Bayramı gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek.  

Büyük başarılara imza atan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Türkiye’nin, UNESCO’ya bağlı CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyesi ve A Kategorisi’ndeki ilk festivallerinden biri. Festival 2010 – 2011 yıllarında üst üste 2 kez, CIOFF tarafından dünyanın en iyi kültür sanat festivali seçildi.

Büyükçekmece Belediyesi’nce bugüne kadar gerçekleştirilen 14 festivale 9 binin üzerinde sanat ve kültür elçisi katıldı.

Halk Oyunları Yarışması

Festival boyunca Selda Bağcan, Selami Şahin, Bengü, Niyazi Koyuncu, Güler Duman ve Emre Saltık gibi sevilen sanatçıların konserleri de izlenebilecek. 

Festivalin en heyecanla beklenen bölümlerinden biri de Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nın gerçekleştirileceği gece. Konuk ülkelerin halk oyunları gösterileri, Türk Folklor Kurumu halk oyunları gösterisi, Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ne bağlı grupların halk oyunları gösterilerinin yer alacağı bölümde jüri en iyi grubu seçecek.  Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nın ödül töreninin ardından düzenlenecek muhteşem havai fişek gösterisi ile festival son bulacak.

“Dünyanın en prestijli festivalleri arasında”

15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:    “Festivalde kurulan dostluk köprüsüyle yoğun bir kültür alışverişi yaşanmaktadır. Misafir ettiğimiz sanatçılar ülkemizden çok iyi duygularla ayrılmaktadır. Konuk kültür elçileri, burada kalırken bize kendi ülkelerini anlatıyor, döndüklerinde de ülkemizi, kültürümüzü kendi ülkelerinde anlatarak barış elçisi oluyorlar.  Bu açıdan Büyükçekmece Uluslararası Kültür Sanat Festivali, sanat ve kültürün buluştuğu, barış ve dostluğun pekiştiği, dünyanın en prestijli festivallerinden biridir.”image

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali programı

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR