Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC VE SORUMSUZ YENİ YÖNETİMLER
KKTC VE SORUMSUZ YENİ YÖNETİMLER
25 Temmuz 2019, 22:00
 
 
Durup durup başkalarını suçluyorlar.
 
Zaten insanlarımız da yönetenlerden iyice etkilenmiş. Hem suçu başkalarında arıyorlar hem de çözümü başkalarının getirmesini bekliyorlar,hatta başkalarını sorumlu tutuyorlar kendi sorunlarımızı çözmek için. Halbuki bir düşünelim, bizde her konu için bir kurum,daire, bakanlık yok mu? Bu kurumlarda çalışan bizim insanlarımız değil mi?
 
Görevleri bu sorunları çözmek değil mi?
 
Yok herkes eleştirmenlik konusunda ihtisaslaşmış, kimse çözümler için sorumluluk taşımıyor. Aynı bugünkü kabine gibi, iktidar milletvekilleri gibi, iktidar parti liderleri gibi. Vatandaştan tutun birbirlerine kadar suçlamaktan öteye gidemiyorlar. 
 
YÖNETENLERİ DEĞİŞTİRMEK NEYİ DEĞİŞTİRİR? 
 
Kim inanır bilmem ama ben bir kurumun sadece yönetenlerinin değişerek, kurumun yapılanmasına, ikelerine, prensiplerine hiç düzeltme yapmadan herhangi bir gelişme sağlanacağına inanmıyorum, Bu nedenden dolayı onyıllardır özellikle hiçbir kamu kurumumuzda ilerleme gelişme görmek artık ümit bile edilmiyor. KKTC Siyasetinde ara ara değişen isimler olsa da örgütlerin çıkmaz sokak yapıları ve bu yapıların değiştirecek beceri ve kapasitelerin dışlanması örnek bir kısır döngü. 
 
Yeni bir başbakan, yeni bir belediye başkanı, yeni bir başhakim, yeni bir sendika başkanı, yeni bir merkez bankası başkanı aramakla zaman kaybettirilen  Toplumumuz için anahtarlar önemli ölçüde bireylerimizden başlayarak kendilerini geliştirme bilincini kazanmakta ve bunu uygulayacak iradeyi zorlamaktadır. Çalışanların, yönetenlerin edindiği daha gelişmiş beceriler ve kapasiteler kurumları ve yönetenleri etkinliğe sürükler. Böylelikle tabandan tavana bir baskı oluşur ve statükoyu toplum lehine değişmeye zorlar. 
 
STRATEJİK VE DOĞAL KAYNAKLARI KİMLER KULLANABİLİR? 
 
Her ülkenin değeri öncelikle toplum bireylerinin toplam kapasitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Gelişmeyi yakalayamamış toplumlar ne stratejik,ne doğal kaynaklarından bile yararlanamazlar. Kendi elmas madenlerinde köle, petrol sahalarında , ürün tarlalarında , fabrikalarında, otelleri ve diğer tesislerinde gündelikçi kalırlar. 
 
Tabandan gelecek baskılar tek başına statükoyu değiştirebileceği de aşırı iyimserlik olabilir. Yüzyılımızın en büyük uluslararası projesi Avrupa Birliği bu vizyonu paylaşan birkaç siyasi liderle başladı. Soğuk Harp ve sosyalist ülkeler insanların sıkıntılarını dikkate alan birkaç liderin müdahalesi ile tamamı ile değişti. 
 
DOĞRU ÖRNEKLEMELERİN ÖNEMİ 
 
Ülkemizdeki tüm siyasi liderler, gücü yöneten tüm görevliler biran önce sorumluluklarını yerine getirip doğru örneklemeler ile kısır döngülerden çıkmayı tetiklemelidirler. Toplum mühendisliği KKTC de, demokrasi de , ekonomide, sosyal yaşamda kaybedilen zamanı telafi etmek için uygulanmalıdır. 
 
BIRAKIN BAŞARMAYI, DENEMEYİ BİLE YAPACAK CESARETİMİZİ KAZANMAK BİZİ MUTLAKA ÖDÜLLENDİRECEK! 
 
Neden olmasın? 
 
Dr.Mustafa Ertanın / KIBRIS
 
www.seffafgazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR